Campings in Twente, waar veel te beleven valt!

Campings in Twente, waar veel te beleven valt!

Houd je van natuur, cultuur, levendigheid en ontspanning, bezoek dan campings in Twente. Twente kun je het beste verkennen op de fiets, scooter of een keer wat anders: een solex. Ervaar de rijke historie in de gezellige dorpen en steden. Zo kun je het prachtige kasteel Twickel bezoeken, een Museum of een leuk dagje naar de dierentuin gaan.

Kamperen

Bungalows camping in TwenteAltijd al eens willen kamperen? Pak dan nu je kans! Kamperen is een groot feest in Twente. Gezellige familiecampings, waar de kinderen heerlijk kunnen zwemmen, spelen en mee kunnen doen aan het animatieprogramma. Natuurlijk zijn er ook activiteiten voor volwassenen denk hierbij aan: Midgetgolfen, jeu de boule, high rope parcours en nog veel meer.

Luxe

Daarnaast zijn er ook luxere slaapplekken, denk hierbij aan een huisje of bungalow van hoge kwaliteit. Waar je kunt genieten van alle comfort en heerlijk tot rust kunt komen. Genieten van dat ene boek, wat je al heel lang wilt lezen of breng een middagje door in de sauna. Dat is toch ultiem genieten! Voor de avonturiers is er ook een safaritent of lodge, om het wat spannender te maken.

Landschap

Campings in TwenteBuiten de grote steden is Twente een streek met grote landschappelijke kwaliteiten. Twente beschikt over een kleinschalig coulisselandschap met belangrijke natuurgebieden. Je kunt hierbij denken aan het Lutterzand aan de Dinkel, heide op de Friezenberg bij Markelo en veel groene landgoederen: Singraven, Weldam en Twickel. Voor mooie natuurgezichten moet je eens een kijkje nemen bij rivier de Regge in Rijssen.

Voor heuvelachtige landschappen met vele bossen moet je rond Ootmarsum, Denekamp, Nijverdal en Markelo zijn. In Ootmarsum is er nog een oud stedenschoon te vinden, dit is ook te vinden in Oldenzaal maar dan beperkte. Hier staat dan wel weer een belangrijk romaanse basiliek genaamd: de Sint Plechelmusbasiliek. Ook de stadjes Borne, Delden en Diepenheim hebben hun historische centrum en pittoresk aanzicht behouden. Twente is een interessant en zeker een leuk gebied om te verkennen.

Campings in Twente

Kortom: Er zo is zo veel te beleven in het mooie Twente, dat je hier zelf moet achter komen. Bekijk nu snel de campings en geniet van dit grote avontuur te fiets, scooter, solex of zelfs in een kano.

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp