Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Helmen

Veilig op pad met een helm

In Twente houden we het graag veilig en verantwoord en daarom hebben we verschillende helmen voor volwassenen en kinderen beschikbaar. Er is geen wettelijke verplichting om een helm te dragen wanneer je een scooter of solex bestuurt die tot de 25 Km/h rijdt. Maar we bieden ook scooters aan die 45 Km/h rijden, hier is wel een helm verplicht. Daarnaast zijn we vlak aan de grens van Duitsland gevestigd, in Duitsland is het verplicht om bij alle scooters een helm te dragen. Onze routes blijven aan onze kant van de grens, maar mocht je de grens willen oversteken is dat geen probleem. Met onze scooters ben je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt, binnen de wettelijke normen. En daarom krijg je dan van ons gewoon een helm mee!

GoPro

Om de route en de belevenissen vast te leggen, kun je gebruik maken van een GoPro camera. Naast helmen voor de scooter/solex, hebben we ook fietshelmen. Deze zijn erg handig als je gebruik maakt van de GoPro camera. Wij bieden namelijk samen met de GoPro een “head strap mount” aan. Deze is op het hoofd vast te maken, maar ook op een helm. De lichtgewicht fietshelmen lenen zich hier zeer goed voor. Zo kun je de helm, met GoPro en de bevestiging, snel afzetten en aan een andere gebruiker geven. Door de bevestiging op een helm is de camera hoger gepositioneerd en is je film overzichtelijker omdat het meer vanuit een vogelperspectief filmt. Dat geeft naar ervaring vaak de leukere opname’s.

Kostprijs

Bij onze 45 Km/h scooter is de helm bij de prijs inbegrepen, bij de 25 Km/h bieden we ze apart aan.
Voor een fietshelm of een scooterhelm vragen we € 2,- per helm.

Je kunt een helm van te voren reserveren door hiervoor een opmerking te plaatsen, wanneer je een arrangement bij ons boekt.