Het Hulsbeek, een plek voor iedereen

Het hulsbeek

Het Hulsbeek in Oldenzaal is een recreatiegebied, voorzien van erg veel verschillende activiteiten, van zwemmen in een van de zwemvijvers tot barbecueën met je vrienden aan het water. In de zomer is Kanovaren op het Hulsbeek een leuke activiteit.

Geschiedenis

Van oorsprong was het Hulsbeek een landgoed. In de jaren 70 is het landgoed omgetoverd tot recreatiepark. Hiervoor zijn er 3 recreatieplassen gemaakt, het zand van deze kuilen is gebruikt voor de bouw van de Oldenzaalse woonwijk ‘de Thij’. Sinds de gemeentelijke herindeling van 2001 is het gehele recreatiepark van de gemeente Oldenzaal. Daarvoor was het westelijke deel van het buitengebied van Deurningen, dat deel hoorde bij de gemeente Weerselo.

Recreatie

Op het Hulsbeek is veel te beleven, van lekker zonnen tot skaten in op de skatebaan, bijna alles is mogelijk! Er zijn ook speciale plekken aangelegd waar je gezellig met je vrienden en/of familie lekker kunt barbecueën.  Kano varen op het Hulsbeek gebeurt ook veel, op het meer is het leuk om met de kano rond te varen. Om de rand van het park bevindt zich een groot klimbos, voor een beetje uitdaging kun je daar goed terecht. Een klimbos te uitdagend? Gelukkig zijn er ook tafeltennistafels, een pannakooi en een waterglijbaan aanwezig.

het hulsbeek oldenzaal

Erve Hulsbeek

Ook een onderdeel van het Hulsbeek is Buitenplaats Erve Hulsbeek, aan de rand van het recreatiepark. Op deze locatie kun je heerlijk een hapje eten in het restaurant, een overnachting boeken om langer te kunnen genieten van deze prachtige natuur en er is een mogelijkheid om er een feest / trouwerij te houden. Deze prachtige locatie is zeker een bezoekje waard. Wij werken nauw samen met Erve Hulsbeek. Speciaal voor Erve Hulsbeek hebben wij een divers assortiment samengesteld. Bekijk alle mogelijkheden hier.

Bekijk alle blog berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp