7 dagen per week geopend
Mountainbiken over het Lutterzand,  zelfs met slecht weer een mooie tocht

Mountainbiken over het Lutterzand, zelfs met slecht weer een mooie tocht

Vandaag zelf maar even de mountainbike gepakt en een mooie tocht gemaakt. Met lichte motregen was er lichte tegenzin maar goed….slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.

De eerste etappe, Beuningen De Riest

Vanuit Actief Twente zijn we richting Beuningen gefietst door het borgbos naar het pad langs de Dinkel. Ter hoogte van Restaurant Sterrebos schiet je een bospad in langs de Dinkel. Dit smalle pad is superleuk om te mountainbiken. Smalle bospadjes, kuilen, heuvels en scherpe bochten zorgen ervoor dat je goed moet opletten. Voor de beginnende mountainbiker is dit prima te doen. Een leuke uitdaging.

Het volgende parcours, Het Lutterzand

MTB Lutterzand Cannondale

Het Lutterzand heeft mooie wandelpaden langs de Dinkel. In het weekend is het behoorlijk druk en kun je er niet fijn fietsen of mountainbiken. Op een doordeweekse regenachtige dag heb je het hele Lutterzand voor jezelf. Er lopen een paar mooie mountainbike paden over het Lutterzand die makkelijk op te pakken zijn.

Verdwaald in Duitsland

Vanuit het Lutterzand steek je door naar Bad Bentheim Duitsland. Aan de einde van het Lutterzand steek je de grens over en ben je in Duitsland. Vanaf dat moment hield onze navigatie er mee op, geen Duitse kaart geïnstalleerd. Geen netwerk op de telefoon, dus google maps was ook geen optie. Ik fiets altijd met de routes van de Komoot app, maar die had er ook geen zin meer in.

De terugweg, koud en nat Mountainbike Lutterzand Dinkel

Uiteindelijk zijn we dezelfde weg terug gefietst. Dus weer over het Lutterzand via wat andere bospaden. Uiteindelijk zijn we met 30 kilometer in de benen en drijfnat en koud terug gekomen bij Actief Twente. Ondanks de kou en regen was het een mooie tocht en zijn we toch 600 calorieren kwijt geraakt 🙂

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp