De Omgeving

Beuningen; de kern van Twente

Beuningen ligt dus in het midden van twente. Twente is dé regio waar je moet zijn om de mooiste routes te rijden. Je kan vanaf hier heel gemakkelijk Duitsland in, waar je ook hele mooie plekken hebt om langs te gaan met de QR-rally wat je van ons mee krijgt als je dat wilt. Beuningen is een heel klein dorpje ten zuiden van het dorp Denekamp. Hier in de buurt heb je de Dinkel en dit ligt zowat naast Beuningen. Deze loopt dwars door twente, waardoor je hier heel goed met onze kano’s kan varen en alle on-ontdekte plekken komt in twente. Een plek waar je terecht kan komen is De Lutte. Dit dorp hoort bij de gemeente losser net als Beuningen. Je hebt hier veel verschillende bezienswaardigheden, restaurants en hotels. Dichtbij ligt ook Ootmarsum. Hét cultuurstadje van twente. Dus bezoek en ontdek Twente bij Actief Twente.

-De beste restaurants-

Streekrestaurant ’t Sterrebos

Komt je uit de regio Twente of ver daar buiten? In beide gevallen bent je welkom en zult u versteld staan van de nieuwe uitstraling en mogelijkheden van ’t Sterrebos. Zij hebben hard gewerkt om er voor iedereen, jong en oud, een warme plek met mogelijkheden van te maken. Vandaar hen credo: Sterrebos, hét punt voor gezelligheid!

Restaurant Florilympha

Restaurant & Buitenplaats Florilympha, een heerlijke ontspanning in de bossen van het Lutterzand. Niet zomaar een restaurant, maar een restaurant met mogelijkheden! Onze eigenwijze menukaart, de liefde voor streekeigen producten, verrassende buffetten en gezellige inrichting maken Florilympha geschikt voor intieme diners, sprankelende bruiloften, serieuze vergaderarrangementen en informele bedrijfsfeestjes.

Eetcafe Plexat

Gezellig café met een schitterend terras midden in het centrum van De Lutte. Voor zowel inwoners als toeristen een geliefde plek. Overdag een eetcafé met een keuken geopend voor zowel toeristen als dorpelingen en ’s avonds een gezellige kroeg om een drankje te drinken.

Lunch bij Patisserie en Ijssalon La Bomba

La Bomba in Denekamp is een heerlijk adresje… Je kunt hier terecht voor ijs, koffie, taart, broodjes en chocolade. In de winkel heb je zicht op de ruime open keuken waar je de ijsmakers aan het werk kunt zien terwijl je geniet van je kopje koffie met iets lekkers in de gezellige lunchroom. Dus kom hier voor een uitgebreide lunch.

-De beste restaurants-

-Bezienswaardigheden-

Arboretum Poort Bulten

Dit mooie historische bomen park en de later aangelegde poelen landschap vormen samen de basis voor het Arboretum Poort Bulten. Wist jij dat je hier wel 2500 bomen en heesters kunt zien? En dat deze uit alle werelddelen komen? Nee! Dan is het misschien tijd dat je het arboretum een bezoekje brengt. Het is echt een unieke plaats en ieder jaargetijde geeft je iets bijzonders. Ben je op zoek naar een beetje rust en stilte, dan ben je hier aan het goede adres!

landgoed Singraven

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het Huis Singraven en de eeuwenoude watermolen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

Natuurgebied Het Lutterzand

Het Lutterzand is een uniek natuurgebied en voor zowel jong als oud een uitstekende plek voor een dagje uit. Het Lutterzand is het gehele jaar toegankelijk en je kunt er wandelen en fietsen op de daarvoor aangegeven paden. Ook de hond mag mee, mits die is aangelijnd.

-Bezienswaardigheden-

-Overnachten in Twente-

Fletcher hotel Dinkeloord

Verblijf je een aantal dagen in Twente en ben je op zoek naar een leuk hotel? Al eens gedacht aan Fletcher hotel Dinkeloord? Sinds enkele jaren onderdeel van de Fletchergroep en een leuk hotel om te overnachten. Vanwege de perfecte ligging van hotel Dinkeloord raden wij dit hotel zeker aan om vanuit hier Twente te ontdekken! Fletcher hotel Dinkeloord ligt net voor Denekamp aan de oevers van de Dinkel. Het ligt in de buurt van één van de mooiste natuurgebieden van Twente namelijk het Lutterzand. Hier kun je prachtig fietsen, wandelen of  heerlijk relaxen en genieten van de mooie natuur.

Intercity Hotel Enschede

Intercity Hotel Enschede is gevestigd in het centrum van Enschede, een nieuw, mooi en modern hotel. Het hotel ligt op een top locatie, een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Enschede. 5 minuutjes lopen en je staat in het bruisende centrum van Enschede. Wanneer je ergens wat wilt drinken of wat eten kun je terecht op het Marktplein. Hier is een ruime keuze uit gezellige restaurants en bars.

Hotel ’t Kruisselt

Verscholen achter eeuwenoude eiken, gelegen in een prachtig natuurgebied en op steenworp afstand van de Tankenberg tref je Hotel ’t Kruisselt aan. De perfecte uitvalsbasis om Twente te ontdekken. Al in het jaar 900, wordt het landgoed ’t Kruisselt in De Lutte genoemd in de boeken als “Crucelo”. Nu staat er op het prachtige landgoed een 3* hotel met een golfbaan. Het hotel ligt midden in een gebied van beekdalen, bossen en stuwwallen. Wist je dat de meeste auto- en fietsroutes in Twente langs hotel ’t Kruisselt komen?

-Overnachten in twente-

Stuur ons een bericht via WhatsApp