Uitje in twente naar?

De top 6 uitjes in Ootmarsum

Uitjes in Twente: Dé top 6 leukste uitjes in Ootmarsum

Heb je behoefte aan een uitje in Twente?  Neem dan eens een kijkje in  Ootmarsum. Ootmarsum is een eeuwenoud stadje in het Twentse landschap en heeft zeker een aantal mooie en leuke bezienswaardigheden. In deze blog kom je  erachter wat je écht moet zien bij een bezoekje aan Ootmarsum. Kijk hieronder voor onze top 6 bezienswaardigheden in Ootmarsum en  zoek wat leuks uit. Veel plezier! 

#6: Hot Marks Glasblazerij & De Duizendpoot

Hot Marks Glasblazerij bevindt zich sinds 2015 in het hartje van Ootmarsum.  Vlak naast het oude klooster vindt je de glasblazerij met daaraan een winkel met galerie. Bij deze glasblazerij is een aanrader omdat deze erg leuke demonstraties geeft voor jong en oud. Hier wordt op een leuke en grappige manier uit gelegd en gedemonstreerd hoe ze te werk gaan. Naast de demonstratie kan je een kijkje nemen in de glasstudio en is het mogelijk om een leuk aandenken te kopen bij het winkeltje. Nieuwsgierig? Kijk hier voor meer informatie over de glasblazerij.

Demonstraties – Hotmarks Glasblazerij

#5: Museum Ton Schulten

Voor de echte kunst liefhebber is dit een interessant uitje. Het museum van Ton Schulten staat vol met moderne kunst van de kunstenaar. In het museum worden documentaires over hem afgespeeld waardoor je een kijkje krijgt in zijn levendige verbeelding. Neem een kijkje en ontdek het Museum. Klik hier om meer te weten te komen.

Museum Ton Schulten - Museumtijdschrift

#4 : Wandelen op het Spingendal met een route van Truus

Als jij van een lekkere wandeling houdt dan is dit echt iets voor jou! Ga op pad in Ootmarsum met een route van Truus Wijnen. Truus Wijnen is een gepassioneerd wandelaar en fotograaf.  Ze heeft zelf meerdere wandelroutes op kaart gebracht waarmee ze 2 keer de ”wandeling van het jaar” mee heeft gewonnen. Kijk bij interesse hier voor de looproutes in Ootmarsum.

Wandelingen, een weblog met wandelroutes: Wandelen in het Springendal

#3: Othmar brouwerij bezoeken

De Othmar brouwerij is een echte aanrader voor de bierliefhebbers onder ons. In deze oude brouwerij wordt op een oude ambachtelijke manier streek bier gebrouwen. Er worden hier leerzame en smaakvolle rondleidingen gegeven onder leiding van één van de brouwmeesters.  Neem een kijkje in deze brouwerij en proef het kruidige en fruitige bier van Othmar. Klik hier voor meer informatie.

Othmar | De brouwerij

#2: Ga lekker op het terras zitten bij stadscafe in den Guldene Crone.

Als je dan toch al in Ootmarsum bent, waarom niet even op één van de gezelligste terrassen zitten in het centrum van Ootmarsum. Dit gezellige stadscafe is een echte aanrader vanwege het lekkere eten en de goede prijs kwaliteit verhouding. Klik hier voor meer informatie.

Stadscafe in Den Guldene Crone Reviews: Food & Drinks in Overijssel Ootmarsum– Trip.com

#1: Choppertocht door Ootmarsum

Het leukste uitje in Twente! Ga er op uit met ons meest geboekte voertuig: De Elektrische Chopper! Geniet van de mooie omgeving van Ootmarsum op een lekker tempo met onze Choppers. Deze voertuigen gaan gemiddeld 25 km/uur en heeft geen helmplicht. Hierdoor kunt u heerlijk genieten van weer en de omgeving. Je kunt van ons een route krijgen zodat je optimaal kan genieten van het mooie gebied in Twente. Boek jouw Choppertocht hier en geniet er van. Vertrekken vanuit ons depot in Ootmarsum? Dat kan ook! Klik hier om te boeken. Veel plezier!

Uit in Twente - Chopper huren in Losser

Bekijk alle blog berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp