7 dagen per week geopend
Vakantie in Twente met de kinderen

Vakantie in Twente met de kinderen

De leukste tips voor je vakantie met de kinderen in Twente.

Nog niets gepland in de vakantie? En wil jij erop uit met de kids, maar je bent inspiratieloos…, hier wat leuke tips. Ik neem je mee door Twente en een stukje Duitsland en beschrijf hieronder een 5-tal tips die je met je kinderen kunt doen tijdens je vakantie. Benieuwd? Lees dan mijn blog!

#1 Museum Natura Docet in Denekamp

Heb jij wel eens oog in oog gestaan met een reusachtige dinosaurus? En wil jij deze graag ontmoeten? Kom dan nu naar museum Natura Docet, hier staan de vetste en coolste DINO’S. Wil jij weten hoe groot een dino kan worden? Er staat er eentje buiten in de landschapstuin en deze is echt te gek en onwijs groot! Natuurlijk heeft Natura Docet nog meer te bieden. Kijk op de site van Natura Docet en ontdek de wondere wereld van dieren en fossielen tijdens je uitje in Twente met de kids.

vakantie_in_twente_met_kinderen_dinosaurustentoonstelling

#2 Landgoed Kaamps in Deurningen

Ga op bezoek bij boer Herbert en kijk hoe kaas gemaakt wordt! Boer Herbert nodigt je graag uit op zijn boerderij en laat je alle snufjes van het boerenvak zien. Wist je dat boer Herbert 180 koeien heeft en dat hij die met liefde verzorgt! Niet voor niets smaakt zijn kaas en melk zo goed. Is je interesse gewekt, kijk dan op de site van boerderij Kaamps voor nog veel meer leuke activiteiten.

vakantie_twente_kaamps_deurningen

#3 Kasteel Bad Bentheim

Op zoek naar avontuur en je even een echte ridder voelen? Kasteel Bad Bentheim heeft al deze ingrediënten om jouw een top dag te bezorgen. Het kasteel is gebouwd van hele grote zandsteenblokken en dateert al uit het jaar 1050. Voor de bezichtiging van dit kasteel moet je wel even de grens over, want het ligt in Duitsland. Honger gekregen na de bezichtiging? Eet een overheerlijke Schwarzwalder Kirsch Torte in een leuke Konditorei, maar pas op! Het bestek is erop aangepast, want ze zijn groot deze taartjes! Voor meer informatie kijk hier op de site van Kasteel Burg Bentheim. In Bad Bentheim kun je ook perfect verblijven in het Roompot vakantiepark.

bad_bentheim_vakantie_in_twente_kinderen

#4 Elephant parade

Wil je een mooi bont spektakel bezichtigingen? Neem dan je camera mee en ga op safari naar deze levensgrote babyolifanten. De babyolifanten staan verspreid over de verschillende plaatsen in Twente. Kijk op de site van Elephant parade 2021 voor mooie fietsroutes die leiden langs deze kleurrijke babyolifanten. Geen fietsen bij de hand? Geen probleem, bij Actief Twente in Beuningen (Overijssel) boek je makkelijk je fiets of e-bike en ga op pad voor een top dag in Twente. Kijk op de site van Actief Twente voor de mogelijkheden tijdens je uitje met de kinderen in Twente.

elephant_parade_vakantie_twente_kinderen

#5 Klootschieten bij Actief Twente in Beuningen (Overijssel)

Ontdek een echt Twents spel! Ga klootschieten met je kids. Hoever kun jij  gooien? Een top uitje met een spelelement en daarnaast kun je heerlijk buiten in de vrije natuur vertoeven. Dit oeroude Twentse spel is voor jong en oud en gemakkelijk te leren. Moet je hier erg sportief voor zijn? Nee hoor, een gezonde dosis humor en een goede gooi arm is voldoende. Dit uitje kun je boeken bij Actief Twente in Beuningen (Overijssel). Kijk op de site van Actief Twente voor het klootschiet arrangement of voor nog meer leuke uitjes tijdens je vakantie.

klootschieten_vakantie_in_twente_kinderen

Bovenstaande blog is geschreven door Carolien Bruns.

carolien

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp