Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag en wil je hier graag antwoord op? Bekijk onze “veel gestelde vragen”. Heb je nog meer informatie nodig? Bel ons op 0541-299821 of mail naar: info@actieftwente.nl Wij helpen je graag.

Algemene vragen

Hebben jullie een folder of Brochure?

Jazeker. Bekijk deze hier. Wil je een folder of brochure per post ontvangen, bestel deze dan hier

Wat doen jullie bij slecht weer?

Bekijk hier onze omgang en mogelijkheden bij slecht weer.

Waar vind ik de prijzen?

Een overzicht van alle prijzen kun je hier vinden

Hebben jullie gebruiksaanwijzingen van de voertuigen?

Ja, die hebben wij. Die zijn hier te vinden:

Kunnen wij onze eigen vertrektijd bepalen?

Je kunt, uiteraard in overleg met ons, je eigen vertrektijden bepalen.

Mag ik het opgegeven aantal deelnemers nog wijzigen?

Het is toegestaan om tot uiterlijk een week (7 dagen) van tevoren het totaal aantal deelnemers kosteloos te wijzigen, tot maximaal 10% van het totaal aantal opgegeven deelnemers.

Ik moet onverhoopt annuleren, wat nu?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je door bijzondere omstandigheden uiteindelijk niet kunt komen. In dat geval verzoeken wij je om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Neem je pas na het startmoment van het eigenlijke uitje contact met ons op, dan zijn wij helaas genoodzaakt om 100% van de kosten in rekening te brengen.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden kun je hier vinden. We raden je aan deze goed door te lezen voordat je met je gezelschap op pad gaat.

Moeten wij ons rijbewijs laten zien bij jullie?

Nee, wij controleren niet de geldigheid van je rijbewijs en vragen je ook niet om je rijbewijs te tonen. Je dient wettelijk je rijbewijs bij je te hebben wanneer je rijdt op een voertuig met kenteken. Stel dat je staande wordt gehouden door een politieagent dan dien je je rijbewijs te kunnen tonen.

Moet er borg betaald worden?

Voor het huren van een voertuig hoeft over het algemeen geen borg betaald te worden.

Kinderen

Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

In onderstaande tabel kun je aflezen welke maat kinderfiets voor je kind geschikt is.

Leeftijd Lichaamslengte Fietsmaat
2 – 4 jaar 87 – 103 cm 12 inch
3 – 6 jaar 96 – 117 cm 14 inch
5 – 7 jaar 110 – 123 cm 16 inch
6 – 9 jaar 117 – 135 cm 18 inch
7 – 10 jaar 123 – 140 cm 20 inch
8 – 11 jaar 129 – 146 cm 22 inch
10 – 14 jaar 140 – 164 cm 24 inch
> 13 jaar 160 – 176 cm 26 inch
Hoeveel kinderen kunnen er in een bakfiets?

In de bakfiets kunnen maximaal 2 kinderen. Voor beide kinderen zitten er riempjes in de bakfiets.

Hoeveel kinderen kunnen er in een kinderkar?

Er kunnen maximaal 2 kinderen in een kinderkar. In de kinderkar zitten voor ieder kind riempjes.

Kan onze Maxi-Cosi in de kinderkar bevestigd worden?

In onze kinderkar zit geen bevestiging voor Maxi-Cosi. Wel hebben wij een babyschaal voor in de kinderkar. Een Maxi-Cosi kan wel worden bevestigd in een (elektrische) bakfiets.

Vanaf welke leeftijd kan een kind op een tandem?

Een kind van ca. 1.45 meter kan op een tandem fietsen. Voor de kleinere kinderen hebben wij speciale ouder-kind tandems (zelfs in XL versie geschikt voor 1 volwassene en 2 kinderen)!

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op een ouder-kind tandem?

Kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar kunnen op een ouder-kind tandem.

Welke kinderzitjes zijn er?

Wij hebben 4 verschillende kinderzitjes voor op de fiets:

  • Maxi-cosi bevestiging op de bagagedrager
  • Yepp Mini (kinderzitje aan het stuur 9 maand-3 jaar)
  • Yepp Maxi (kinderzitje op bagagedrager 3-6 jaar)
  • Yepp Junior (stoelje op de bagagedrager 6-9 jaar)

kijk voor meer info en prijzen hier

Verzekeringen

Zijn de solexen verzekerd?

Ja, de solexen zijn WA-verzekerd. Zie voor meer informatie de algemene voorwaarden. Schade aan derden is verzekerd (eigen risico € 200 euro). Voor schade aan de solex is de huurder verantwoordelijk. Wij bieden je de mogelijkheid om een aanvullende voertuig verzekering af te sluiten om het eigen risico te dekken.

Zijn de scooters verzekerd?

Ja, de scooters hebben standaard de verplichte WA-verzekering, daarmee is schade aan derden beperkt verzekerd met een eigen risico, voor de huurder, van € 175,-.

Schades toegebracht aan de scooter worden verhaald op de huurder, dit eigen risico is te dekken met een aanvullende scooterverzekering. Voor € 4,50 per scooter koop je het eigen risico voor schade aan de scooter af tot een maximum van € 150,-. Deze aanvullende scooterverzekering kun je afsluiten bij je boeking of op de rijdag zelf voorafgaand aan de scootertocht. Je kunt dit voor je hele gezelschap afsluiten maar ook bijvoorbeeld voor een enkeling. De aanvullende scooterverzekering wordt afgesloten op het kenteken en framenummer van de scooter.

Kan ik de fietsen verzekeren?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De fiets is standaard niet verzekerd tegen schade of diefstal. Als huurder ben je verantwoordelijk voor de fietsen gedurende de huurperiode. We raden je aan om de onderstaande aanvullende verzekering te overwegen.

Verzekerd voor een klein bedrag
Wanneer er sprake is van schade of diefstal aan het gehuurde kan de schade oplopen tot € 600,- per fiets of tot € 2.000,- per e-bike. Voor de specialistische fietsen (Elektrische rolstoel-/driewieler-/duo- en quattrocycle fiets kunnen deze bedragen oplopen tot wel € 6.000,-. Voor slechts een klein bedrag kun je je verzekeren tegen deze schade door middel van de aanvullende fietsverzekering. Indien je schade krijgt of te maken hebt met diefstal kom je niet voor verrassende kosten te staan. Dat fietst toch net iets prettiger!

Waartegen bent je verzekerd
* bij total loss
* gestolen
* schade
* pech hulp onderweg
* vervangend vervoersmiddel bij pech onderweg

Voorwaarden
* fiets stond op slot
* de originele sleutel kun je overleggen

De prijs van de aanvullende verzekering bedraagt
€ 1, – per fiets per dag
€ 2,50 per ebike/tandem/mountainbike/(elektrische)bakfiets en specialistische fietsen per dag

Scooterverhuur

Wat als ik pech onderweg heb?

Actief Twente biedt altijd pech-onderweg-service. Mocht je stil komen te staan onderweg, komen wij ter plaatse om je snel weer op weg te helpen.

Er heeft iemand geen rijbewijs, wat nu?

Iemand zonder rijbewijs mag geen Italiaanse scooter besturen. Wél kun je achterop de scooter meerijden en zodoende genieten van een scootertocht. Achterop meerijden is ook geschikt voor kinderen, voor kleine kinderen hebben we kinderzitjes beschikbaar. Voor een bijrijder worden geen meerkosten voor de scooterhuur berekend.

Andere alternatieven voor diegene die geen rijbewijs heeft zijn hier de mogelijkheden te vinden.

Moet ik tanken?

Nee en ja, wanneer je de scooter voor 2, 3, 4, of 5 uur huurt hoef je zelf niet te tanken. Je krijgt van ons een scooter met een volle tank mee.

Bij een scootertocht langer dan 6 uur dien je de scooter met een volle tank weer in te leveren. Op 1,5 kilometer afstand zit het dichtstbijzijnde tankstation. De scooter kan getankt worden met benzine (Euroloodvrij 95). Met een volle tank (ca. 5 liter) kun je ca. 100 km rijden.

Veel van onze gasten huren de scooters voor de hele dag. Aangezien wij geen tankstation zijn mogen we slechts een kleine hoeveelheid brandstof op voorraad hebben. Daarom dien je de scooter bij de langste huurperiode zelf af te tanken.

Als we op onze eigen locatie gaan rijden, waar moeten wij rekening mee houden?

Het rijden vanaf een eigen locatie is mogelijk. Houd bij het maken van de route rekening met het volgende:

  • Vermijd zandpaden
  • Gebruik alleen wegen die met de auto toegankelijk zijn i.v.m. de bezemwagen
  • De voertuigen rijden ca. 25 km/u. Gemiddeld leg je bij het rijden van een route 10 km/u af. Als je met een groep 3 uur gaat rijden zul je ca. 30 kilometer afleggen.
  • Vermijd Duitse wegen. In Duitsland kent men een helmplicht in tegenstelling tot Nederland waar voertuigen tot 25 km/u vrij gesteld zijn van de helmplicht.
  • Print voor de bezemwagen een extra route uit.
Mogen we starten en eindigen op een ander adres?

De gebruikelijke startlocatie is op de locatie van Actief Twente aan de Denekamperstraat 49 in Beuningen (Overijssel). Op aanvraag is het mogelijk op een ander adres te starten en/of te eindigen. Voor meer informatie kun je contact met ons op nemen. Je kunt ook een snelle kostenberekening maken met onze calculator, onder tabblad “bezorgkosten”, op deze pagina.

Mogen kinderen mee op de scooter?

Ja, op de Italiaanse Scooter mogen kinderen achterop. Dus neem de kinderen gezellig mee! Voor de kleintjes hebben we ook speciale kinderzitjes. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Over de scooter

Hoe hard rijdt een scooter?

De Italiaanse en elektrische scooters rijden 25 km/u. Een bijkomend voordeel is dat je geen helm op hoeft. De Vespa’s rijden 45 Km/h, hier moet je wel een helm op.

Is het moeilijk om op een Italiaanse scooter te rijden?

Nee, je krijgt van te voren een korte instructie over het gebruik van de Italiaanse scooter en hoe je veilig de weg op kunt.

Kunnen we met 2 personen op een scooter?

Ja, dit is mogelijk. Het kan voorkomen dat iemand liever niet zelf op een scooter wil rijden of niet in het bezit is van een rijbewijs. Achterop de scooter meerijden is dan de oplossing. Er worden geen bijrijderskosten voor de scooterhuur berekend wanneer iemand achterop gaat. De scooterhuur blijft dus gelijk, ongeacht of er 1 of 2 personen op de scooter gaan. Boek je een arrangement, dan worden de arrangementskosten per persoon berekend en de scooterhuur per scooter. Ga je dus met 2 personen op 1 scooter, ben je voordeliger uit! Er zijn ook andere oplossingen, check deze hier.

Kan ik scooter rijden in de herfst en winter?

Ja, dit kan zeker. Wist je dat in de herfst en winter de kans op neerslag het laagst is? Oké, je moet wel de kou een beetje trotseren maar daar kun je je op voorbereiden. Wij beschikken over handschoenen, dus daar hoef je al geen rekening mee te houden. Onderweg een stevige kop snert en je kunt de winterse temperaturen helemaal aan!

Het Twentse landschap is op z’n mooist in de herfst en winter. Wanneer je je tocht afwisselt met binnen activiteiten is scooter rijden een geweldige activiteit voor het gehele jaar. Voor onze herfst- en wintermogelijkheden kun je kijken bij onze arrangementen, hier vind je alle informatie. Mocht je zelf een leuk idee hebben, dan horen wij het graag!

Moet de scooter op de rijbaan of op het fietspad?

Met een scooter rij je zowel binnen- als buiten de bebouwde kom op het fietspad. Is er geen fietspad, dan rij je op de rijbaan.

Moet ik een helm op?

Ja, vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om op elke snorfiets of elektrisch voertuig een helm te dragen. Voor een e-bike heb je geen helm nodig.

Cadeaubonnen

Kan ik de activiteiten van Actief Twente ook cadeau doen?

Ja, Actief Twente beschikt over cadeaubonnen, superleuk om te geven én te krijgen! Er zijn verschillende geldbedragen beschikbaar. De ontvanger kan dan zelf bepalen welke activiteit hij/zij kiest. Zo kan je bijvoorbeeld een E-chopper tour voor 2 personen cadeau doen! Je kunt de cadeaubon hier bestellen.

Kanoverhuur

Gaat er begeleiding mee?

Nee, jullie ontvangen uitleg en worden geholpen bij het ter water laten van kano’s. De route varen jullie op eigen gelegenheid.

Kunnen wij met 2 personen een kano huren?

Ja, dat kan. Je kunt een kano bij ons ophalen of een kano met aanhanger bij ons huren. Een andere mogelijkheid is om deel te nemen aan een instap kanotocht. Zie onze arrangementen voor meer informatie.

Word je nat?

Ja en nee, onze kano’s zijn zeer stabiel. De Canadese kano’s zijn gestabiliseerd om omkantelen te voorkomen. Het is wel mogelijk dat je tijdens een tocht vast komt te zitten en dat je bij laag water uit de boot moet om de boot los te krijgen.

Verhuren jullie 1-persoonskano’s of Kajaks?

Nee, deze verhuren wij niet.

Moet ik in bezit zijn van een zwemdiploma?

Ja, omdat er nog wel eens iemand uit de kano kan vallen, is het voor jullie en voor ons een veilig gevoel dat diegene een zwemdiploma heeft.

Wat voor kano’s verhuren jullie?

Wij verhuren de traditionele Canadese kano. Onze kano’s zijn gemaakt van een stevig kunststof en zijn stabiel.

Met hoeveel personen kun je in een kano?

Je kunt met 2 of 3 personen in een kano. Houdt er rekening mee indien je met 3 personen in een kano plaatsneemt je ook dieper in het water ligt. Bij laagwater is het beter om met max. 2 personen in een kano te gaan zitten.

Is een reddingsvest verplicht?

Een reddingsvest is niet verplicht. Reddingsvesten worden standaard wel door ons verstrekt.

Moet je extra kleding meenemen?

Ja, dat is wel het beste. Je neemt deel aan een wateractiviteit, er kan onverwachts altijd iets gebeuren waardoor je nat wordt.

Routes

Kunnen jullie een op maat gemaakte route maken?

Ja, dat kan. De kosten zijn vanaf € 25,- per route. Kijk hier voor meer info.

Mag ik mijn eigen route rijden?

Ja, dat mag. Houd rekening met de afstanden en vermijd zandwegen. Gebruik deze kaders om zelf je route te maken.

Hebben jullie routes?

Tuurlijk!

De mooiste routes vind je hier. Als geboren Twentenaren adviseren wij je graag over de mooiste routes. Routes door kleurrijke natuur, authentieke dorpjes en/of langs prachtige landgoederen. Je kiest zelf de afstand. Vervolgens adviseren wij graag welke route hier het beste op aansluit. We hebben al meer dan 10 jaar ervaring met solex-, scooter- en fietsverhuur in Twente. Hierdoor kunnen wij jullie ook op de hoogte brengen van picknickplekken, nabij gelegen restaurants of andere eet- en drinkgelegenheden.

Eten & drinken

Kan ik zelf eten en drinken meenemen voor onderweg?
Ja, het is uiteraard toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Wij hebben fietstassen of opbergmateriaal beschikbaar. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken dan kan je er ook voor kiezen om een lunchpakket bij te boeken.

Fietsverhuur

Welke elektrische fietsen verhuren jullie?

Wij verhuren elektrische fietsen van verschillende merken:

Alba, Sensa en Qwick (Speed Pedelec)

Mag mijn hond in de bakfiets?

Ja, dat mag. We hebben een speciale hondenbakfiets met kooi. Daarnaast verhuren we ook speciale hondenkarren in 2 verschillende uitvoeringen.

Kan ik de fietsen ook meerdere weken of maand(en) huren?

Jazeker, de fietsen zijn per dag, dagen, week of maand(en) te huur.

Zeker voor grote evenementen kan dit een zeer goedkope oplossing zijn voor het logistieke gedeelte op een Event. Voor bv. beveiliging en opbouw.

Wanneer moet ik mijn fiets inleveren?

In het hoogseizoen zijn wij tot 21:00 uur geopend. Je kunt tot 21:00 uur je fiets inleveren aan onze verhuurlocatie in Beuningen (ov). Wanneer je fietsen zijn bezorgd bij je accommodatie eindigt de huurperiode om 18:00 uur.

In het naseizoen zijn we eerder gesloten, maar in overleg kan de fiets zeker langer gehuurd worden.

Kan ik zonder te reserveren een fiets huren?

Ja, dat is mogelijk. Wij hebben een ruim aanbod fietsen en we zijn dagelijks geopend van 9:00 tot 21:00 uur. Wil je toch zeker zijn van je zaak (vooral in het hoogseizoen) dan kun je altijd met ons contact opnemen om te vragen naar de beschikbaarheid. We kijken het graag voor je na.

Mag een vouwfiets mee op vakantie?

Ja, juist! Een vouwfiets is ideaal om mee te nemen op je vakantie of stedentrip.

Waar leveren jullie de fietsen af?

Waar je wenst, dat kan zijn in Nederland en Duitsland. (Met uitzondering van de eilanden en mits de locatie goed bereikbaar is met onze bezorgbussen).

Past een vouwfiets in de auto?

Ja, je kunt een vouwfiets makkelijk meenemen in de auto.

Solexverhuur

Moet de solex op de rijbaan of op het fietspad?

Solexen zijn snorfietsen en moeten zowel binnen- als buiten de bebouwde kom op het fietspad rijden. Is er geen fietspad dan rijd je op de rijbaan.

Kan ik solex rijden in de herfst en winter?

Ja, dit kan zeker. Wist je dat in de herfst en winter de kans op neerslag het laagst is? Oké, je moet wel de kou een beetje trotseren maar daar kun je je op voorbereiden. Wij beschikken over handschoenen, dus daar hoef je al geen rekening mee te houden. Onderweg een stevige kop snert en je kunt de winterse temperaturen helemaal aan!

Het Twentse landschap is op z’n mooist in de herfst en winter. Wanneer je je tocht afwisselt met binnen activiteiten is solex rijden een geweldige activiteit voor het gehele jaar. Voor onze herfst- en wintermogelijkheden kun je kijken bij onze arrangementen, hier vind je alle informatie. Mocht je zelf een leuk idee hebben, dan horen wij het graag!

Moet ik tanken?

Nee, onze solexen worden met een volle tank afgeleverd. De solex rijdt ongeveer 1 op 50 en de tank heeft een inhoud van 1,5 liter. Je kunt hiermee gerust de weg op. Mocht je toch moeten tanken tijdens het solex rijden dan kun je ze vullen met een mengsmering (2-tak olie met benzine).

Is het moeilijk om een solex te berijden?

Nee, solexen rijden is net als fietsen. Je krijgt een korte instructie over hoe je een solex moet starten, dit is in het begin even wennen. Wij zijn een ervaren bedrijf als het om solex rijden gaat en wij zorgen ervoor dat jullie allemaal goed op weg gaan.

Hoe hard rijdt een solex?

De solexen rijden 25 km per uur. Een bijkomend voordeel: je hoeft geen helm op.

Er heeft iemand geen rijbewijs, wat nu?

Zonder rijbewijs mag er geen solex gereden worden. Speciaal hiervoor hebben we de volgende alternatieven:

Andere alternatieven voor diegene die geen rijbewijs heeft zijn hier de mogelijkheden te vinden.

Hebben jullie een solexoutfit?

Ja, die hebben wij! Dus wil je echt solex rijden zoals ze dat vroeger deden, dan kun je er voor € 3,- een jas en helm bij huren. Alleen al het aantrekken van de solexjas levert hilarische momenten op. De jassen zijn niet alleen super grappig maar ook nog eens lekker warm. En om het helemaal af te maken kun je er ook nog een authentieke helm bij op zetten, zo gek waren ze vroeger dus nog niet!

Moet ik een helm op?

Ja, vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op elke snorfiets of elektrisch voertuig dat 25 km/u gaat. Voor een e-bike heb je geen helm nodig.

Welke kleding moet ik aan?

Het is verstandig om geen nieuwe en/of witte kleding/schoenen aan te trekken. Solexen zijn oude voertuigjes die nog wel eens wat benzine willen sputteren of olie en/of vetvlekken willen veroorzaken. Houd hier rekening mee!

Mogen kinderen mee?

Op een solex mogen geen kinderen achterop. We hebben speciaal voor gezelschappen met kinderen Italiaanse scooters, hier mogen wel kinderen achterop. Voor de kleine kinderen hebben we kinderzitjes voor achterop de Italiaanse scooter, zodat je met het hele gezin kunt genieten van een scootertocht.

Stuur ons een bericht via WhatsApp