Ride for the Roses Enschede

Ride for the Roses Enschede

Ride for the roses

Dit jaar is alweer de 20 editie van Ride for the roses. De 19e editie is gehouden in het prachtige Twentse Enschede. Dit bijzondere wielerevenement heeft een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Dit evenement is inmiddels een begrip in Nederland. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos.

logo ride for the roses

Fietsen voor een goed doel

Jong en oud, getrainde en minder actieve fietsers; iedereen kan deelnemen aan de Ride for the Roses. Je kunt individueel deelnemen aan een van de drie routes, maar denk ook eens aan een vrienden-, bedrijfs- of gezinsuitje. Een lang lint van duizenden deelnemers die samen op de fiets stappen met hetzelfde doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. De 100 km is een unieke beleving voor ervaren, getrainde fietsers. Je ervaart het heuse Tour-gevoel met het grootste peloton van de wereld fiets je over een volledig afgezet parcours. De toertochten voeren langs de mooiste plekjes en worden in eigen tempo afgelegd. Het doel van de Ride for the Roses is met een unieke fietstocht een vuist maken in de strijd tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Elk jaar heeft het een nieuwe bestemming ergens in Nederland. in het jaar 1016 was de tour in Enschede en is er 585.000 euro opgehaald door mensen die mee hebben gefietst aan Ride for the Roses, dit enorme bedrag wordt gedoneerd aan de KWF kankerbestrijding.

ride for the roses kwf

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp