7 dagen per week geopend
Winter uitjes in Twente. Check hier de leukste tips!

Winter uitjes in Twente. Check hier de leukste tips!

Zoek jij inspiratie voor een uitje in Twente in de Winter? Ik heb een aantal leuke tips voor jou om de wintermaanden door te komen. Dus…, plan je dagje Twente en geniet van wat de Twentenaar jou te bieden heeft! Want er is niets zo fijn, dan… om een Twentenaar te zijn 😁.

Winter uitje 1: ⛄️ Kerstmarkt Denekamp

Wil je genieten van winterse taferelen en je onderdompelen in kerstsferen? Kom dan naar de kerstmarkt in Denekamp. Dit jaar staan de leuke sfeervolle houten huisjes er wel, maar de vele kerstkramen zullen er dit jaar niet staan. Vanwege de huidige corona maatregelen is de kerstmarkt er in een afgeslankte vorm. Gelukkig heeft de gemeente besloten om de houten huisjes en de grote kerststal er wel neer te zetten. Dit geeft dan toch nog iets van het kerstgevoel weer. Hopelijk in december 2022 mogen de kerstkramen er wel weer staan en wordt de kerststal weer omringd door de levende schapen. Even voelen aan deze wollige dieren 🐑, wie wil dat nu niet?

kerstdorp Denekamp

Winter uitje 2: ⛄️ Toeren in een Volkswagen Oldtimerbus

Één van de winter uitjes in Twente die zeker aan te raden is, zijn de klassieke Volkswagenbusjes 🚌 . Waarom? Heerlijk toeren door Twente en je zit er ook nog droog bij. Ontdek Twente tijdens deze winter in een mooie oldtimer. Het ideale winteruitje voor de familie en eenvoudig online te boeken bij Actief Twente via deze link. De mooie oude Volkswagenbusjes rijden je door Twente en laten je de schoonheid van de omgeving zien. Tijdens je rit kom je langs tal van restaurants waar je heerlijk kunt zitten en genieten van een kop koffie, een lunch of bijvoorbeeld een diner. Dit is één van de vele winter uitjes in Twente die je zeker een keertje moet hebben gedaan 😀. Wil je met je eigen auto toeren? Dan heeft Actief Twente de autorally! Zeker de moeite waard om een keertje te rijden 🚗.

winter uitjes twente

Winter uitje 3: ⛄️ Midwinterhoornwandelingen

De Twentse midwinterhoornwandeling is ook zo’n topper. Waarom? Traditioneler kan het niet! Wist je dat de midwinterhoorn vroeger gebruikt werd om boze geesten te verjagen? Nu heeft het geen betekenis meer, maar is het een mooi oud gebruik dat vanaf de eerste zondag van de advent tot en met drie Koningen te horen is. Wil jij het geluid horen van de midwinterhoorn? Loop dan een Twentse midwinterhoornwandeling. Ook dit jaar zijn vele midwinterhoornwandelingen weer afgelast vanwege de corona maatregelen. Maar toch hoor je nog genoeg midwinterhoorns. Ga in de avond of op een zondag wandelen en ik beloof je dat je er zeker wel een paar hoort.

Wist jij dat het midwinterhoorn blazen op het Immaterieel Cultureel erfgoed staat? Iets waar we in Twente “onmeunig” trots op zijn 😃.

MIdwinterhoornwandeling Lonneker

Winter uitje 4: ⛄️ Beklim de St. Plechelmusbasiliek

Twente heeft een heuse Basiliek. Weet jij waar die staat en hoe die heet? Het is de Plechelmusbasiliek en deze staat in Oldenzaal. De Basiliek is gebouwd rond het jaar 1150 en hier hebben ze Bentheimer zandsteen voor gebruikt. Als je wilt kun je deze mooie Basiliek bezichtigen. Dus ben jij in voor een klimpartij en heb jij geen hoogtevrees? Dan ben je elke maandag tot en met zaterdag om 14.00 uur van harte welkom om deze Basiliek te bewonderen. Het hoogste punt van de Basiliek geeft je een fantastisch uitzicht over de stad Oldenzaal. Tickets zijn verkrijgbaar bij de Tourist info Oldenzaal voor € 4,95  en kinderen € 2,95.

Plechelmus Oldenzaal

Winteruitje 5: ⛄️ IJsbaan Twente

Het ultieme uitje in de winter is natuurlijk schaatsen ⛸. En laten wij nu net een overdekte schaatsbaan in Twente hebben. Hoewel wij nog steeds elk jaar wachten op de Elfstedentocht, kun je al wel vast je schaatsen uit het vet halen en oefenen op de ijsbaan in Enschede. Schaatsen blijft nog steeds een topper voor een leuke dagbesteding. Heb je geen schaatsen? Geen probleem! Je kunt deze huren bij de ijsbaan. Wil je meer informatie over schaatsen of wat de ijsbaan nog meer te bieden heeft, klik op de link!

winter uitjes twente schaatsen
winter uitjes twente schaatsen

Winter uitje 6: ⛄️ Ga op spooktocht in Beuningen 👻

Wil jij een heuse spooktocht beleven, maar je bent wel een beetje bang in het donker? Geen probleem! Bij Actief Twente in Beuningen (Overijssel) hebben ze een spooktocht. En je loopt niet geheel in het donker, want je krijgt een mooie kleurige lampion mee 😊! Het ultieme winteruitje in Twente. Tijdens je spooktocht wandel je door de bossen bij Actief Twente en ga je op zoek naar Casper het Spookje. Dit winterse uitje is uitermate geschikt voor jonge gezinnen die bovendien van een beetje avontuur houden. Wil je meer weten over dit spannende uitje? Klik dan op de link! Durf jij het aan en vind jij Casper het Spookje? Hij wacht met spanning op je! O ja en voor ik het vergeet, we hebben ook nog een kampvuur, marshmellows en warme chocolademelk met slagroom voor je. Dus waar wacht je op? Boek deze spooktocht eenvoudig online via deze link!

winterse uitjes twente spook

Deze blog is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft de blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook haar andere blogs. Wil je nog meer tips voor een winteruitje klik dan op de link!

winterse uitjes twente carolien

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp