Fietsarrangement – Alte Kanalallee Natuurtour

Koffie/thee met krentenwegge
Telefoonhouder
Routekaart en navigatie app
IJsje van de IJskuip
E-bike
Pech-onderweg service
Luchpakket voor onderweg bij te boeken

Het arrangement "Alte Kanalallee Naturtour" is een prachtige fietsroute van 44 kilometer die door Twente en Duitsland gaat. Het arrangement is inclusief een ontvangst met koffie en krentenwegge, e-bike, routekaart en een bezoek aan de beste ijsmaker van Europa; De IJskuip in Denekamp.

Ontvangst in het Twents!

Een Twentse dag begint met een plak Twentse krentenwegge. Onder het genot van een kop koffie krijg je uitleg van de route en de route app. En zoals we dat in Twente doen krijg je het 2de kop koffie ook van ons.

De Route

De routekaart bevat een kaart met de route maar ook achtergrondinformatie over bezienswaardigheden langs de route. Voor het navigeren ontvang je de route ook in de handige navigatie app op je telefoon. Je hoeft onderweg dus niet af te stappen om de route uit te zoeken of bordjes te volgen. Net zo handig!

Voor je telefoon ontvang je van ons een stevige telefoonhouder. Deze is geschikt voor elke fiets én elke telefoon en mag je nadien houden!

💡Tip: Zorg voor een opgeladen telefoon of neem je oplaadkabel of powerbank mee.

Langs water. Door natuur. Zonder grenzen.

De fietsroute is 44 kilometer en bestaat uit twee lussen. Je fietst door het prachtige grensgebied van Nederland en Duitsland. Het fietspad langs het Almelo-Nordhornkanaal vormt de rode draad van deze bijzondere fietstocht. Het kanaal Almelo-Nordhorn werd rond 1900 gegraven voor de Twentse textielindustrie en is tegenwoordig alleen nog in gebruik als natuurreservaat. Langs deze vaarroute uit het verleden liggen tegenwoordig twee mooie fietspaden. Onderweg kun je de volgende plekken bezichtigen:

E-bike

Het arrangement is inclusief de huur van een e-bike voor een dag. De dames of heren e-bikes zijn voorzien van 7 naaf-versnellingen en nieuwe accu’s die het ruim 50 kilometer met volle ondersteuning volhouden. Wil je de route maken met een andere fiets? Ook dat is mogelijk! Neem hiervoor contact met ons op.

💡Tip: Maak de fietstocht met een ouder-kind tandem en bezoek onderweg de Dierentuin van Nordhorn. 

De IJskuip

Onderweg kom je langs ontzettende leuke pauze locaties in Nederland en Duitsland. Wij zijn het meest trots op de IJskuip in Denekamp. Met hun yoghurt bosbes-ijs zijn ze in Italië bekroond tot beste ijsmaker van Europa. Dus deze stop mag niet ontbreken tijdens je tocht. Je ontvangt van ons een voucher voor een lekker ijsje op Erve Kuiper!

Ervaringen van bezoekers

Fantastische fietsroute

We hebben de fietsroute bij jullie geboekt en een ontzettende leuke dag gehad! Route was mooi, we hebben veel gezien.… + lees meer

- Margriet uit Friesland
Lees meer ervaringen

Prijzen en voorwaarden

  • Het arrangement is 7 dagen per week te boeken
  • Start en einde is bij Actief Twente
  • Starttijd dagelijks vanaf 9:00 uur
  • Het arrangement bevat een standaard e-bike voor 1 dag
  • Indien je een ander vervoersmiddel wilt boeken neem dan contact met ons op
  • De fietsen dienen uiterlijk om 21:00 uur ingeleverd te worden
  • Gratis parkeren

Boeken en meer informatie

Boek dit arrangement eenvoudig online.

Vergelijkbare arrangementen

Bekijk alle arrangementen
Stuur ons een bericht via WhatsApp