Elephant Parade Twente

Elephant Parade Twente

Op zoek naar het ultieme uitje voor de herfstvakantie? De Elephant Parade Twente is een bont spektakel dat je niet mag missen!

Te bezichtigen van 20 september t/m 31 oktober 2021.

Elephant_parade_twente_enschede

De Elephant Parade Twente

Ze zijn er weer de levensgrote babyolifanten. Heb jij ze al gezien? Ik wel! Ze zijn groot, kleurrijk en echt prachtig. Ik zelf woon in de gemeente Dinkelland en daar staan een aantal van deze babyolifanten. Ze staan niet alleen bij de culturele plekjes maar ook menig bedrijf heeft een babyolifant geadopteerd en daar staan ze voor de deur te pronken. Natuurlijk kon ik het niet laten en heb een selfie gemaakt met een pracht exemplaar. Selfies zijn niet echt mijn ding, maar voor deze ene keer plaats ik mijn selfie onderaan mijn blog 😃.

Routes 

Vanwege de enorme belangstelling vorig jaar, is de Elephant Parade Twente dit jaar fors uitgebreid. Weet jij hoeveel babyolifanten jij dit jaar kunt spotten? 70 stuks babyolifanten!  En ze staan door heel Noordoost Twente. Ook dit jaar heeft de VVV haar uiterste best gedaan en mooie routes gemaakt. De hoofdroute is ongeveer 165 km. Vind je dit te lang, dan zijn er 4 aparte fietsroutes. Het mooie van deze route is, dat ze met elkaar verbonden zijn. Je kunt dus steeds nieuwe olifanten bezichtigen. Waar kan ik deze routes vinden? De VVV heeft de routes op hun site staan. De routes van de Elephant Parade Twente zijn te volgen per fiets, auto of wandelend. Klik op de link en vind je route voor deze mooie babyolifanten.

Heb je geen fietsen bij de hand? Geen probleem! Wij van Actief Twente hebben voor jou fietsen of e-bikes die je eenvoudig kunt huren. Wil je liever een chopper, dan ben je bij ons ook aan het goede adres.

Er zijn ook gratis routeboekjes te verkrijgen. Deze liggen bij de deelnemende VVV’s en Tourist Info’s in Noordoost-Twente én bij alle locaties waar een olifant staat.

elephant_parade_twente

Wat is het doel van de Elephant Parade Twente?

Hiermee willen ze aandacht vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. En zeg nou zelf, het zijn toch ook pracht exemplaren. Ze zijn voor het eerst tentoongesteld in Rotterdam in 2007. Gelukkig heeft de rest van de wereld ook ingezien hoe belangrijk onze natuur en dieren voor ons zijn en is de tentoonstelling wereldwijd gegaan. De Elephant Parade heeft al plaatsgevonden in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië. En hoe trots mogen we zijn, nu voor de 2de keer in Twente kun je deze mooie kleurrijke olifanten parade bezichtigen 🐘.

Wist je dat een aantal olifanten zijn beschilderd door mensen uit Twente. Zo heeft iedere olifant ook zijn of haar eigen verhaal. Heb je interesse in deze verhalen? Kijk op de site van de VVV voor deze mooie verhalen.

Ben jij ook verliefd geworden op deze mooie babyolifanten? Ze zijn te koop in miniformaat via de VVV Ootmarsum-Dinkelland.

Wacht niet te lang en kom naar Twente voor de Elephant Parade. Een zeer geschikt uitje voor jong en oud! Op zoek naar een leuk arrangement? Klik op de link van Actief Twente!

Deze blog is geschreven door Carolien Bruns van Actief Twente in Beuningen (Overijssel). De foto is gemaakt door de eigenaresse van M en H mode in Denekamp, zij is een van de deelnemende winkels die een olifant geadopteerd heeft.

elephant

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp