Twente Ballooning, Het evenement op het Hulsbeek in Oldenzaal

Twente Ballooning, Het evenement op het Hulsbeek in Oldenzaal

Twente Ballooning, het jaarlijks terugkomende evenement op het Hulsbeek Oldenzaal is zeer populair bij de inwoners van Twente en omstreken. Elk jaar in de laatste week van augustus vindt dit spektakel plaats. Maar is in het jaar 2020 hellaas niet doorgegeaan i.v.m covid. De organisatie van Twente Ballooning kijkt uit naar 2021 als de ballonnen waarschijnlijk weer de lucht in gaan.

Het Hulsbeek

twente ballooning oldenzaal

Twente Ballooning is een evenement op het recreatiepark Het Hulsbeek Oldenzaal. Het Hulsbeek is een zandafgraving die tegenwoordig wordt gebruikt als recreatieplas.

Het vroegere Landgoed is in de zomermaanden een populaire plek om te genieten van het buitenwater en een heuze bbq spots.

Activiteiten op het Hulsbeek Oldenzaal

twente ballooning nightglow

Naast het opzien stijgen van verschillende ballonnen kun je ook deelnemen aan verschillende activiteiten op de Twente Ballooning. Je kunt kijken bij een ‘inloopballon’, het van dichtbij bekijken van een paraglider en de brandweer Hengelo staat er ook waarbij je veel verschillende activiteiten kunt doen. Op de laatste dag van Twente Ballooning word er een ‘nightglow show’ gegeven. Deze show is een spektakel en zeker een aanrader! Aan de rand van de vijver worden, als het donker is, de ballonnen klaargezet voor een prachtige vlucht. Deze show word aangevuld door een lichtshow, vuurwerk en muziek!

Zelf ballonvaren?

Heb je altijd al een keer in een ballon willen opstijgen en de prachtige landschappen van Twente eens willen bekijken vanuit de lucht? Ook dat is mogelijk op de Twente Ballooning. Via de site kun je je daarvoor aanmelden.

Tip: Bezoek Twente Ballooning per Chopper of maak een kanotocht op het Hulsbeek tijdens de ballooning.

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp