Het Rutbeek

Het Rutbeek

Is een recreatief uitgegraven vijver. Doordat er bospercelen afgewisseld worden met landbouwpercelen en er hoogteverschillen zijn gecreëerd. Is er een mooi landschap ontstaan en heeft het Rutbeek een aantrekkingskracht voor watersporters, wandelaars, hardlopers en rustzoekers.

Ontstaan Rutbeek

Ontstaan Rutbeek

Het Rutbeek is een recreatiegebied dat je kunt vinden in Oost-Overijssel in de gemeente Enschede. Het is ontstaan door zandafgravingen en werd in 1982 voltooid. Het Rutbeek als recreatiegebied heeft een oppervlakte van 120 ha. Het water is gemiddeld drie tot maximaal vijf meter diep en het bestaat uit een moeras en vijf verschillende stranden. Sinds 1982 is er zelfs een onofficieel naaktstrand. Wil je wandelen om het Rutbeek, dan loop je ongeveer zo'n vier tot vijf kilometer.

Verder biedt het Rutbeek veel verschillende sportieve mogelijkheden. Je kunt er fietsen, mountainbiken, zwemmen, surfen, kanoën, vissen, duiken en zelfs kabelwaterskiën. Zomers kun je er heerlijk barbecueën. Ook vinden er regelmatig evenementen plaats, zoals het dance-event Freshtival, het popfestival Tuckerville en de jaarlijkse Rutbeek Triatlon. Kortom genoeg te beleven op het Rutbeek in Enschede.

Rutbeek Triathlon

Rutbeek Triathlon

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd in september plaatsvindt. De onderdelen zijn zwemmen, fietsen en hardlopen. Er doen er meer dan 400 deelnemers mee. Je kunt individueel meedoen maar ook in estafette vorm. Elke leeftijd heeft verschillende afstanden.

Suppen op het Rutbeek

Actief Twente biedt sup mogelijkheden op het Rutbeek aan. Ook kun je er met een grote groep kanoën. Voor meer informatie over het kanovaren vraag naar de mogelijkheden. Voor suphuur verwijzen we je naar de onderstaande pagina’s.

Kanovaren voor Groepen

Kanovaren voor Groepen

Wil je met een grote groep gaan kanovaren op het Rutbeek? Of wil je een combinatie van sups en kano's. Geen probleem. Vraag naar de mogelijkheden.

Informatie aanvragen
Stuur ons een bericht via WhatsApp