To Helm Or Not To Helm, That Is The Question

Is een helm verplicht?

Is een helm verplicht?

Vanaf 1 januari 2023 is het dragen van een helm wettelijk verplicht op een snorfiets. Dit geldt voor iedereen dus ook voor iemand die achterop zit.is een helm verplicht helmen

Wat is een snorfiets?

Een snorfiets is een tweewieler met een motor die niet harder rijdt dan 25 kilometer per uur. Een snorfiets kan dus een scooter, bromfiets of een elektrisch aangedreven voertuig zijn zoals een E-Chopper en E-Puch. En deze beschikken allemaal over een blauw kenteken.

Wat is het verschil tussen een blauw en geel kenteken?

Dan zijn er ook nog de elektrische fietsen die 25 km per uur rijden. Hier is geen helmplicht en kentekenplicht. Uitzondering is de Speed Pedelec die rond de 45 kilometer per uur gaat. Hiervoor is een helm en kenteken nodig.

Waar mag ik met mijn snorfiets rijden?

Er zijn in Nederland verschillende fietspaden. Maar je mag niet overal met je snorfiets komen. Om irritatie maar vooral bekeuringen te voorkomen hieronder een korte uitleg:

is een helm verplicht verkeersbord 

Nederlanders vinden het dragen van een helm lastig, maar….

Wist je dat?

Enkele haartips voor helmdragers

‘Een helm dat verpest mijn kapsel’. Dat valt mee. Ga je met je voertuig op pad dan heb ik hier een aantal tips voor je.

is een helm verplicht kapsel

En bedenk dit! Zonder helm rijden word je haar verfomfaaid en kunnen er knopen ontstaan. Dus draag die helm het is voor je veiligheid.

Wil je een voertuig huren?

Kom je chopperen bij Actief Twente dan is ook hier je helm verplicht. Je huurt je voertuig inclusief helm en haarnetje. Ook de route hebben we klaar. Geen gedoe met uitzoeken waar je mag rijden. Wij hebben dat al voor je gedaan. Makkelijk toch?! En is je rit ten einde. Dan is er in onze toilet een speciale ruimte waar haarlak en gel liggen om je kapsel bij te werken. Je hebt dus altijd een heppie helm kapsel na je rit!

is een helm verplicht chopper

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp