De VechteSee

De VechteSee

De VechteSee ligt in het stadje Nordhorn, net over de grens met Denekamp. Het meer is in 1974 ter bescherming voor overstromingen aangelegd. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 16 hectare. Overstromingen van de Vechte waren vroeger gebruikelijk en de ergste die ze hebben mee gemaakt was in 1946. Toen stonden grote delen van het stadscentrum van Nordhorn onder water. In de jaren zestig werd de Vechte gereguleerd tot aan het Kanaal Nordhorn-Almelo.

Ontstaan van de VechteSee

Ontstaan van de VechteSee

De VechteSee is een kunstmatig meer dat is ontstaan doordat de Vechte al stromende veel zand mee nam. Een groot deel van dat zand belandde in Nordhorn. Daardoor kwam de rivier steeds hoger te liggen en waren er geregeld overstromingen. Uiteindelijk is in twee jaar tijd zoveel zand weggezogen dat er een groot meer ontstond, de Vechtesee. En met het overbodige zand is een flinke heuvel gemaakt en deze ligt iets verderop.

De VechteSee bezit tevens een mooi klein strand en is zeer geschikt voor alle vormen van watersport. Via de VechteSee kun je met de kano of een ander watersportvoertuig varen door de grachten van Nordhorn. Wil je naderhand relaxen dan is Pier99 hier het geschikte restaurant voor.

Pier99

Pier99

Pier99 is een restaurant dat direct aan de VechteSee ligt. Het heeft een unieke uitstraling en de heerlijke keuken nodigt uit tot een verblijf. Laat je verwennen met een vroeg ontbijt, heerlijke lunch of een sfeervol diner. Genieten van een cocktail doe je in de beachbar met de voetjes in het zand.

Tochten op de VechteSee

Actief Twente biedt zowel kano- als suptochten op de VechteSee aan. Ben je met een grote groep of wil je graag onderbegeleiding suppen? Dat kan. Vraag naar de mogelijkheden. Voor meer informatie over deze tochten verwijzen we je naar onderstaande pagina’s.

Stuur ons een bericht via WhatsApp