Huur een mountainbike en ontdek de Sallandse Heuvelrug.

Huur een mountainbike en ontdek de Sallandse Heuvelrug.

Het mountainbike 🚴 seizoen komt er weer aan.

Ben je opzoek naar mooie mountainbike routes? Dan mag de mountainbike route van de Sallandse Heuvelrug niet aan je lijstje ontbreken. Waarom niet? Ten eerste: vind je hier een van de grootste droge heidegebieden van Europa. Daarnaast door de hoogteverschillen waan je je een beetje in het buitenland en ten slotte kun je in de bossen en op de heide genieten van de prachtige vergezichten en de mooie landschappen. Kortom het is een ultiem natuurgebied voor de actieve buitenmens.

Ben je van plan om de Sallandse Heuvelrug per mountainbike te gaan ontdekken en je hebt geen mountainbike bij de hand? Geen probleem, wij van Actief Twente verhuren mountainbikes en we leveren ze jou graag op locatie 😀.

Heb ik je interesse gewekt? Huur je mountainbike bij Actief Twente en fiets een van beide routes van de Sallandse Heuvelrug die ik hieronder heb uitgelicht.

mountainbike sallandse heuvelrug

1. Hellendoorn route MTB paars

Een van de mooiste routes van de Sallandse Heuvelrug om met de mountainbike te fietsen is de Hellendoorn route. Deze route heeft een lengte van 18 kilometer en is gemarkeerd met de paarse bewegwijzering, waardoor deze makkelijk te volgen is.

De route is te starten vanaf 2 punten namelijk:

Bij deze startpunten is voldoende (gratis) parkeergelegenheid aanwezig. Klik hier voor de link voor nog meer informatie over de Hellendoorn route.

Wil je deze route fietsen en ben je in een gezelschap en heb je niet genoeg mountainbikes tot je beschikking? Wij van Actief Twente helpen je graag. Klik hier op de link voor de mogelijkheden van de huur van een mountainbike en ga onbezorgd op pad.

sallandse heuvelrug mountainbike huren

2. Holterberg route MTB blauw

De volgende mountainbike route die ook zeker niet op je lijstje mag ontbreken is de Holterberg route. Deze mooie route tussen Holten en Nijverdal heeft een lengte van 30 kilometer en is gemarkeerd met blauwe bewegwijzering, waardoor ook deze route eenvoudig te volgen is.

De route is te starten vanaf 2 punten namelijk:

  • Bij de spoorwegovergang naast het NS station, Stationsstraat 12, 7451 BH in Holten
  • Buitencentrum Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal

Klik hier voor de link voor nog meer informatie over de Holterberg route. Het mooie van deze beide routes is, dat ze ook aaneengesloten te rijden zijn. Je kunt dus beide mountainbike routes combineren.

Hoe zijn de routes van de Sallandse Heuvelrug ontstaan?

Door de unieke samenwerking tussen Natuurmonumenten en staatsbosbeheer zijn er geweldige mountainbike routes ontstaan. Ben je opzoek naar mountainbike routes over onverharde paden? Dan raad ik je deze beide routes zeer zeker aan! Ze staan niet voor niets al jarenlang in de top 10 van MTB routes 😁. De route beschikt over hoogteverschillen en mooie uitzichten 📸, een waar fiets festijn voor de mountainbiker.

Heeft de Sallandse Heuvelrug nog meer te bieden?

Ja hoor! Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Wist je dat de Sallandse Heuvelrug bestaat uit indrukwekkende heuvels en dat deze al stammen uit de ijstijd? Het is dus niet alleen wandelen of fietsen, maar ook stukje geschiedenis opsnuiven. Verder bestaat de Sallandse Heuvelrug uit zandverstuivingen en naaldbomen. Een fraaie combinatie om een indrukwekkend landschap tentoon te stellen.
Tevens heb je er mooie fietspaden en fietsroutes om een heerlijke dag te ontspannen. Wil je een fiets of e-bike huren, dan ben je bij Actief Twente ook aan het goede adres. Klik op de link voor de mogelijkheden voor de fietshuur. Natuurlijk kunnen wij de fietsen ook op locatie leveren.
Tot slot sluit je de dag heerlijk af in een fraai restaurant. Landgoed De Uitkijk heeft hier de perfecte ambiance voor. Dit restaurant vind je aan de rand van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, op de grens met Twente.

sallandse heuvelrug mountainbike huren

Mountainbike huren?

Heb ik je met mijn blog geinspireerd om de Sallandse Heuvelrug te gaan ontdekken en beschik je zelf niet over een mountainbike of wil je met het hele gezin mountainbiken bij de Sallandse Heuvelrug? Huur dan je mountainbike bij Actief Twente en beleef een fantastische dag op de Sallandse Heuvelrug. Je kunt je mountainbike(s) laten bezorgen in Nijverdal of Holten en zo makkelijk starten met de mountainbike route van de Sallandse Heuvelrug. Kijk hier voor meer informatie over de huur van mountainbikes.

Deze blog is geschreven door Carolien Bruns. Mocht je de mountainbike routes van de Sallandse Heuvelrug al hebben gereden en je hebt nog tips, dan hoor ik ze graag 🙂.

carolien

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp