7 dagen per week geopend

Tuindorp Hengelo

Tuindorp ’t Lansink, een prachtig historisch stukje in Twente. Maak een prachtige wandeling door dit dorp en kom alles te weten van vroeger.

Vroeger

De fabrikant C.T Stork vond dat de werknemers van zijn bedrijf een goed onderkomen moest hebben. Hiervoor heeft hij huizen laten bouwen die van alle primaire voorzieningen voldeed. Het kapitaal voor het bouwen van de huizen, hebben ze samen met 2 andere bedrijven samengevoegd. Al deze arbeiders hebben met plezier in deze huizen gewoond. Naast de arbeiderswoningen staan er ook van vroeger uit, huizen van leidinggevenden. Je kunt wel goed zien welke huizen van de arbeiders waren, en welke van de leidinggevenden.

Tuindorp Hengelo

Het tuindorp van nu

De huizen zijn nog steeds te bewonderen en bewoonbaar, onderhand zijn de huizen wel wat luxer geworden, maar het dorp is zeker een wandeling waard.
Wij beschikken over een leuke wandelroute door dit dorp. Klik hieronder voor de route.

Wandelroute

Tuindorp

Hotel ’t Lansink

Hotel en restaurant ’t Lansink bevindt zich midden in het centrum van Hengelo met daarbij gratis parkeergelegenheid.  Bij ’t Lansink kun je genieten in een culinair restaurant of heerlijk ontspannen in een van de hotelkamers. Wilt u meer lezen over Hotel en restaurant ’t Lansink? Bekijk hier onze pagina of bekijk de eigen website van Hotel en restaurant ’t Lansink.

Wil je fietsen laten bezorgen in Hengelo, klik hier.

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp