Rondleiding Klompenmakerij + Voertuig

Rondleiding Klompenmakerij + Voertuig

Koffie/thee en krentenwegge
E-puch tocht (2 uur)
Rondleiding Klompenmakerij (1 uur)
Route
WA-verzekering

In het kort; hoe gaat de dag eruit zien?

Jullie worden ontvangen met een heerlijke bak koffie en ondertussen worden de e-puchs voor jullie klaar gezet. Na een korte uitleg van de e-puch gaan jullie op pad! Oké, wellicht heb je je nog nooit afgevraagd hoe klompen worden gemaakt, laat staan dat je een rondleiding in een klompenmakerij hebt gevolgd. Kijk en luister naar het verhaal van Klompenmaker Koops. Naast de snelcursus Twents die je er gratis bij krijgt, zijn informatief en humoristisch 2 kernwoorden om de rondleiding samen te vatten. Na de rondleiding rijden jullie terug naar Actief Twente.

Koffie/thee en krentenwegge

Je wordt ontvangen met koffie/thee en krentenwegge. De krentenwegge is een Twents feestbrood vol met krenten. Vroeger werd de krentenwegge gegeten als geboortegebak. De krentenwegge heeft niet alleen een uitstekende smaak, maar is ook erg geliefd vanwege de bijzonder grote afmeting.

Meer over Koffie/thee en krentenwegge

De retro e-puch

Vertrek vanaf Actief Twente voor een mooie tocht met je e-puch en geniet van de rust en de omgeving. Het voordeel van het voertuig is dat je er met twee personen op kunt. Wie neem jij mee op dit leuke retro voertuig?

Wij hebben mooie routes voor je, maar je mag natuurlijk ook je eigen route rijden.

 

Meer over De retro e-puch

Klompenmakerij Koops

Via een mooie route komen jullie met de solex aan bij Klompenmakerij Koop. In ca. 1 uur tijd krijg je alle ins- en outs over het klompen maken. In de familie Koop worden al sinds omstreeks 1680 klompen gemaakt. De klompen werden tot 1902 grotendeels met de hand gemaakt, daarna kwamen er meer machines die het maken van de klompen makkelijker maakten. Kijk toe hoe de klompenmaker op z’n eigen manier (en in het Twents) uitleg geeft over het machinaal vervaardigen van een paar klompen, stap voor stap (van houtklos tot klomp).

Ten slotte, starten jullie de e-puch weer en vervolgen jullie de route. Bij terugkomst is er nog mogelijkheid om de dag af te sluiten op een van onze terrassen.

Prijzen en voorwaarden

€ 46,- per persoon

Arrangement informatie:
– Dit arrangement duurt ongeveer 3,5 uur
– Minimaal aantal deelnemers: 10 personen
– Maximaal aantal deelnemers: 50 personen
– Overige consumpties zijn niet inbegrepen

Niet vergeten:
– Je dient in het bezit te zijn van een geldig bromfiets- of autorijbewijs

Boeken en meer informatie

Neem een Optie of Boek dit arrangement binnen 2 minuten online (in 4 stappen).
NB: De boeking van Klompenmakerij Koops is onder voorbehoud van de beschikbaarheid, wij informeren je hier zo snel mogelijk over.

Vergelijkbare arrangementen

Bekijk alle arrangementen
Stuur ons een bericht via WhatsApp