Brasserie de Kachel in Enschede

Brasserie de Kachel in Enschede

Als je in Enschede bent vlieg je direct de binnenstad in om daar op het terras te gaan zitten. Mocht je zover komen dat je toch nog een wijk bezoekt in Enschede dan kom je meestal uit bij het Roombeek. Maar er is meer, en dat vind je aan de singel in Enschede. Brasserie Kachel is dé perfecte zaak buiten de drukte van de binnenstad. Vanaf de Kachel kun jij opstappen en jouw Choppertocht door Enschede starten. 

Roombeek Enschede

Kachel? wat een rare naam voor een restaurant

Brasserie-Kachel-Enschede (1)Het is een naam met een verhaal, vroeger was het geen brasserie. Het was een soort van buurthuis, ontmoetingsplek voor omwonenden. Het waren twee arbeidswoningen die zijn samengevoegd tot het huidige pand. In de loop van de jaren is Kachel een biercafe geworden om vervolgens door te groeien tot een brasserie.

Waarom naar Brasserie kachel?

Het leuke is dat het een perfecte combinatie is van een mooi restaurant (met een open keuken!) en een voorcafe. Na je diner schuif je zo door naar de bar waar je tussen de buurtbewoners een Grolsch half liter open knalt, zoals we dat in Twente zeggen. Dit maakt de binnenstad eigenlijk overbodig voor een goede avond uit.

En nu…. de verbouwing?Brasserie kachel Enschede terras

Eerder was de kachel nog een combinatie van een cafe met een restaurant in een retro jaren ’90 jasje. De laatste jaren is er veel verbouwd en zijn er omliggende panden bij aangesloten en biedt Brasserie Kachel plek voor 300 personen. Het terras is met een uitschuifdak overdekt en kan als binnenruimte dienen voor feesten en partijen.

Huur een Chopper in Enschede en start bij Brasserie Kachel

Twente e-chopper tours

Bij Brasserie Kachel huur je eenvoudig een Chopper in Enschede. Wil je een mooie tocht maken door het buitengebied van Enschede en Lonneker huur dan een e-chopper om een mooie toer te maken. Wil je meer informatie over het huren van een elektrische Chopper kijk dan hier.

Nieuwsgierig naar deze Brasserie? Klik dan hier.

Boeking plaatsen

Boek eenvoudig online en je voertuigen staan bij De Kachel meteen voor je gereserveerd. Je ontvangt de bevestiging in je mailbox.  Neem gerust contact op met De Kachel voor het boeken van eventuele extra’s zoals een ontvangst vooraf of een etentje ter afsluiting!

De voertuigen staan voor je klaar bij Brasserie de Kachel. Een route op papier krijg je natuurlijk ook mee!

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp