7 dagen per week geopend
De IJskuip, Twentsiliaans genieten in Denekamp

De IJskuip, Twentsiliaans genieten in Denekamp

De IJskuip waar veel te ontdekken en te beleven is. In de zomer lekker op het terras, genieten van ambachtelijk ijs, wat tot het tweede lekkerste ijsje van Nederland is bekroond. In de winter lekker warm binnen met een kopje koffie of thee met een heerlijke warme wafel.

De IJskuip

Gevestigd in Denekamp, op een prachtige natuurrijke locatie kun je genieten van een heerlijk bolletje ambachtelijk ijs. Op de ruime boerderij is er veel te beleven, een grote speeltuin met daarbij een zandbak, kabelbaan, schommels, voetbalveldjes en een enorm springkussen. Hier kun je allemaal van genieten tussen de dieren en de rijke omgeving van Twente. Bekijk deze omgeving eens per fiets, scooter of ouderwetse solex en neem een lekkere pauze bij de IJskuip.

de ijskuip ijs

Activiteiten

Naast genieten van heerlijk ambachtelijk schep- of softijs, een kopje biologische koffie of een heerlijke warme wafel kun je bij de IJskuip ook een interessante rondleiding volgen, in deze rondleiding laten ze je alles zien, van de dieren op de boerderij tot aan het draaien van het ijs. Naast rondleidingen kun je er ook een kinderfeestje houden, deze dag is volledig verzorgd, de kinderen mogen het proces van het ijs maken bekijken, maken en proeven! Je kunt niet alleen eten en spelen bij de IJskuip, maar ook wat leren. Op de boerderij staan leuke en leerzame bordjes, met feitjes en weetjes over de boerderij en de dieren. Leer alles over koeien, paarden, varkens en nog veel meer dieren.

Ben jij ook zo benieuwd naar Hennie Kuipers, boek dan snel de rondleiding Hennie Kuiper Expositie. Hoor de sappige verhalen uit zijn jeugd en misschien komt Hennie zelf wel een kijkje nemen om de hoek. Hoe leuk zal dat zijn!

Kortom; een bezoekje aan de IJskuip is een groot feest! Van een kijkje bij de koeien tot ambachtelijk ijs. Een grote speeltuin voor jong en oud maakt dit plekje zo speciaal. De omgeving is ook zeker een aanrader!

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp