Uitjes in de kerstvakantie

Uitjes in de kerstvakantie

Wat te doen in december?

Dat is niet zo moeilijk! Want het is tijd voor uitjes in de kerstvakantie. En ze hoeven niet duur te zijn. Van een echte zandkunstenaar in Denekamp tot heerlijke rondjes schaatsen op een ijsbaan. Het is allemaal aanwezig. Hieronder staan een aantal budgedvriendelijke uitstapjes voor december op een rijtje.

Kerstmarkten

kerstvakantie uitje kerstbal

Kerstmarkt Denekamp

Deze is op zaterdag 17 december en start om 15.00 uur. Luister naar het kerstverhaal of vergaap je aan de vele kraampjes met snuisterijen, eten en drinken. Voor een volledig programma, klik hier!

💡Tip: ’s Avonds om 19.15 uur zal Gert van der Vijver op betoverende wijze het kerstverhaal uitbeelden. Hij is een bekend zandkunstenaar en met zijn zandbak reist hij de hele wereld over om vele verhalen te vertellen. 

uitjes in de kerstvakantieKerstmarkt Erve Meinders Tilligte

Is een gezellige kleine kerstmarkt. Deze wordt dit jaar gehouden op zaterdag 17 december van 16.00 uur tot 20.00 uur. Deze familie kerstmarkt wordt samen met de deelnemers, bewoners, medewerkers en noabers van Boerderijcampus georganiseerd. Voor meer informatie, kijk hier!

Tuincentra kerstshows

December staat bol van de verschillende kerstshows. Zoek je een leuk en goedkoop uitje in december? Breng dan een bezoekje aan een tuincentrum. Hoe goedkoop het blijft, bepaal jezelf. Vooral als je al die mooie kerstartikelen ziet. In Twente hebben we veel mooie tuincentra:

Tuincentrum Oosterik: Heeft waarschijnlijk de grootste kerstshow van Twente. Misschien wel van Nederland. In de ruim 10.000 m2 vind je alles wat je nodig hebt voor je eigen ultieme kerstsfeer.

Tuincentrum Borghuis: Is kleiner met zijn 4.000 m2, maar zeker zo sfeervol. Via een kerstroute nemen zij je mee naar de verschillende thema’s. Heb je weinig inspiratie? Ga dan eens kijken bij tuincentrum Borghuis. Zeker weten dat je inspiratie terug komt.

uitjes in de kerstvakantie
Bron: Tuincentrum Borghuis

IJsbaan Oldenzaal

Oldenzaal heeft ook dit jaar weer een ijsbaan. Waar kun je deze vinden? Op het Plechelmusplein bij de Plechelmusbasiliek. Tot en met 29 december kun je hier rekenen op veel gezelligheid, curlingwedstrijden en heerlijke warme chocolademelk. Of je nu met je familie, vrienden of met je collega’s gaat! De ijsbaan in Oldenzaal is een heerlijke ontmoetingsplek voor iedereen. Heb je geen schaatsen? Huur ze bij de schaatsbaan in Oldenzaal.

schaatsbaan oldenzaal

Midwinterhoornblazen

December is ook de maand voor de midwinterhoornblazers. Een oude traditie die veel voorkomt in Twente. Wil je de midwinterhoorn horen? Vanaf de eerste zondag van de advent tot en met Driekoningen (6 januari) wordt hij geblazen. In de gemeente Dinkelland zijn er nu ook mooie avondwandelingen waarbij je de midwinterhoorn kunt horen. Voor het programma en de wandelingen klik op de link!

Wil je weten waar het midwinterhoorn blazen vandaan komt. Lees de blog over de midwinterhoorn.

De midwinterhoorn blaasgroep ‘Doarper mirweenterhoarnbloazers’ uit Denekamp

Weihnachtsmarkten

Voor uitjes net over de grens in de kerstvakantie, bezoek je de kerstmarkten ‘Weihnachtsmarkten’ bij onze oosterburen. Heb je interesse in een Weihnachtsmarkt? Nordhorn, Bentheim en Münster zijn zeker het bezichtigen waard.

kerstvakantie uitje cholademelk

Actief Twente en uitjes in de kerstvakantie

Wat kan Actief Twente voor jullie betekenen in december? Veel! Zij hebben leuke arrangementen en uitjes in hun assortiment. Ga op puzzeltocht met het Mysterie van de schatkist. Of boek je Jeu de Boules baan. En heb je altijd al eens op een voertuig Twente willen ontdekken? Reserveer dan nu je voertuig met de low seasons korting.

Heb je nog meer ideeën nodig? Bekijk dan de website van Actief Twente, genoeg ideeën voor een sprankelende kerstvakantie.

💡Tip: Ze zijn geopend tussen kerst en oud en nieuw.

Fijne feestdagen en een schitterend en actief 2023 gewenst 🎄🌟

Deze blog is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft regelmatig blogs. Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook haar andere blogs. 

kerstvakantie 2021 carolien

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp