Othmar bierbrouwerij Ootmarsum

Othmar bierbrouwerij Ootmarsum

Een begrip in de regio

Othmar Bierbrouwerij in Ootmarsum werd in 1999 opgericht. Ze begonnen als een ambachtelijke familiebrouwerij en zijn uitgegroeid tot een bekend merk in de regio. Othmar brouwt volgens het Duitse ‘Reinheitsgebot’. Dat wil zeggen dat ze brouwen met slechts vier natuurlijke ingrediënten; water, hop, mout en gist. Hierdoor ontstaat een biertje dat vol van smaak is en zonder toevoegingen.

othmar bierbrouwerij ootmarsum bier

De lekkerste bieren uit eigen brouwerij

Ondertussen timmert Othmar Bierbrouwerij in Ootmarsum flink aan de weg. Met een assortiment van 9 vaste bieren en 6 seizoensbieren hebben ze voor iedere bierliefhebber wel het perfecte biertje. Van een lichte Othmar Rood, tot een zware Othmar Tripel en alles wat daar tussenin zit.

Van Bierbrouwerij tot Bierspa in Ootmarsum

Maar Othmar is meer dan alleen het brouwen van bier. Ze geven rondleidingen en laten je ervaren wat Othmar Bier zo speciaal maakt. Ze delen hun kennis over de geschiedenis, grondstoffen en hun traditionele brouwmethode in hun moderne brouwerij.

Daarnaast ontwikkelen ze zich door. Met als resultaat dat ze in 2021 de eerste Bierspa van Nederland openen. Een uniek concept waar je privé baddert in een bierbad met water, hop, mout en gist. In een persoonlijke ruimte kun je genieten van alle faciliteiten die dit wellness arrangement je biedt. En ondertussen tap je je eigen biertje van de tap die naast je hottub staat.

othmar bierbrouwerij ootmarsum bierspa

Maar wist je

Dat je ook kunt overnachten bij Othmar? Op het historische en karakteristieke Commanderieplein in Ootmarsum staat de Othmar Herberg. En ook deze herberg staat volledig in het teken van de ultieme bierbeleving. De herberg telt 12 prachtige kamers in verschillende prijsklassen. Wil je een unieke ervaring? Kom slapen tussen het brouwhuis, de hopvelden en de verschillende bieren.

Overige bezienswaardigheden rondom Ootmarsum

Ben je van plan om een paar dagen in het mooie Twente te verblijven? Dan raden wij ook zeker aan om even de tijd te nemen voor:

Actief Twente en Othmar Bierbrouwerij in Ootmarsum

Ook bij Actief Twente hebben we leuke Othmar arrangementen. Wil je een gezellige, informatieve en ontspannende middag? Combineer dan de Othmar Bierbrouwerij rondleiding met een choppertocht. Wil je liever op de fiets naar Ootmarsum? Dan is dit arrangement ook te reserveren met de fiets.

othmar bierbrouwerij ootmarsum choppers

En afgelopen week mochten we zelf een rondleiding mee maken bij Othmar. Dit was een super leuke ervaring. En samen met mijn collega’s Maxime en Yanne hebben we een gezellige en interessante avond beleefd. Wij zijn zeker enthousiast over de rondleiding. Dus wij zeggen doen! En tot ziens bij Othmar Bierbrouwerij in Ootmarsum.othmar bier rondleiding maxime yanne

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp