Bad Bentheim, het historische stadje over de grens

Bad Bentheim, het historische stadje over de grens

Bad Bentheim, net over de grens met Duitsland, is een juweeltje. Het heeft een eeuwenoud kasteel, dat prachtig boven de stad uit steekt, met een rijk verleden. De stad zelf, met straten en vakwerkhuizen gemaakt van zandsteenblokken, straalt charme uit. Rondom de stad heb je de steengroeve liggen met ruige rotswanden. Bad Bentheim is een bestemming voor natuur en geschiedenis liefhebbers.

Het kasteel van Bad Bentheim

Maar het bekendste monument is toch wel het kasteel of zoals de Duitsers het noemen: Burcht Bad Bentheim. Het mooie kasteel is oud, maar niemand weet hoe oud. Doordat het van zandsteenblokken is gemaakt, ziet het er erg indrukwekkend uit. Bad Bentheim is zeker een stad die je wel een keer gezien moet hebben. Naast de historie van de stad kun je er ook veel doen:

Bad Bentheim citytochten

Toeristische uitjes in de buurt van Bad Bentheim

Maar de omgeving heeft nog meer te bieden:

Fietsen of Chopperen

Wil je Bad Bentheim en omgeving op een originele manier beleven. Huur dan een chopper bij Actief Twente. Of fiets een mooie route door Bad Bentheim. Heb je geen fietsen ter beschikking? Bekijk dan ons ruime assortiment. Leveren op locatie is ook mogelijk.

bad bentheim knaap bike

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp