Bad Bentheim, het historische stadje over de grens

Bad Bentheim

Net over de grens bij Duitsland ligt het historische plaatsje Bad Bentheim. Dit plaatsje staat bekend om verschillende historische bezienswaardigheden. Het is een typisch Duits stadje, en dat kun je er goed terug zien in de architectuur.

Bad Bentheim is zeker een stad die je wel een keer bezocht moet hebben, of het nu lopend is of met een fiets, solex of scooter. Ook  staat deze stad bekend om het kasteel van Bad Bentheim, dit is een eeuwen oud kasteel waar je zelfstandig een rondleiding in kan nemen. In de vakantie periodes is de rondleiding op zondag in het Nederlands. Buiten de vakantie periode kunt u de rondleiding alleen in het Duits volgen. De rondleiding is daar uitgezet met bordjes en hier hoef je dan ook niet voor te reserveren. Wil je een speciale rondleiding zoals een zaklampentocht of een kostuum rondleiding, dan moet er wel worden gereserveerd. Naast deze rondleidingen is er ook een mogelijkheid om te trouwen in dit prachtige kasteel. Het kasteel  is zeker een aanrader!

scooter rijden in Bad Bentheim

Dicht bij Bad Bentheim ligt ook het plaatsje Nordhorn, daar vind je een leuke winkelstad en een erg groot en aardig nieuwe dierentuin met speeltuin. Kortom; over de grens is er ook nog genoeg te doen, dus ben je niet snel uitgekeken in het oosten van het land. Bent u in de buurt van Twente? Blijf dan nog even hangen en bekijk bijvoorbeeld dit prachtige kasteel in Bad Bentheim.

Bekijk alle blog berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp