Het Hulsbeek

Het Hulsbeek

Recreatiegebied Het Hulsbeek ligt in Oldenzaal. Het bestaat uit 3 recreatieplassen, witte zandstranden, ligweides en ruimte om te (water)sporten. Daarnaast biedt het Hulsbeek ook wandel en mountainbike routes. Truus Wijnen heeft zelfs een mooie wandelroute in haar wandelboekje opgenomen en deze gaat een groot gedeelte over het Hulsbeek.

Ontstaan van het Hulsbeek

Ontstaan van het Hulsbeek

Van oorsprong was het Hulsbeek een landgoed. Maar in de jaren 70 is het landgoed omgetoverd tot recreatiepark. Hiervoor zijn er 3 recreatieplassen gemaakt. Het zand dat daarbij vrij kwam is gebruikt voor de bouw van de Oldenzaalse woonwijk ‘de Thij’. Sinds de gemeentelijke herindeling van 2001 is het gehele recreatiepark van de gemeente Oldenzaal.

Op het Hulsbeek is veel te  beleven. Je kunt er heerlijk zonnen, verschillende watersporten bedrijven, wandelen, hardlopen of pak je mountainbike en volg de de MTB-route van Het Hulsbeek. Deze is 7 kilometer lang en gaat vrijwel geheel over onverhard terrein en kent vele uitdagende hindernissen. Bos- en zandpaden worden onderbroken door bruggen en wasborden (remkuilen).

Daarnaast zijn er op het Hulsbeek speciale plekken aangelegd waar je kunt barbecueën. Ook worden er verschillende activiteiten op het Hulsbeek georganiseerd, waaronder de Twentse Ballooning en diverse festivals. Wil je aan het einde van de dag nog heerlijk relaxen? Dan raden wij beachbar het Hulsbeach aan.

Het Hulsbeach

Het Hulsbeach

Is de plek op het Hulsbeek om te chillen met vrienden of familieleden. Geniet hier van een koud drankje en een snack op een warme zomerdag. Voor de kinderen is er een kinderspeeltuin rondom het water en een speelbos. Kortom Hulsbeach is the place to be voor jong en oud.

Suppen en Kanoën Hulsbeek

Bij Toppark het Hulsbeek kun je onze Sup’s en Kano’s ophalen. Voor meer informatie over Toppark het Hulsbeek en de Sup’s en Kano’s verwijzen we jullie naar de onderstaande pagina’s.

Stuur ons een bericht via WhatsApp