Uit in Twente, maar wat te doen?

Actief Twente geeft 5 tips weg

Uit in Twente: Dé 5 leukste uitjes van Jayden

Uit in Twente: Dé 5 leukste uitjes van Jayden

Wil je uit in Twente maar heb je geen inspiratie? In Twente heb je vele mooie dorpen waaronder Losser. Jayden woont zelf al heel zijn leven in Losser en kent dus alle leuke plekken en tenten waar je heen moet gaan als je Losser echt wil ontdekken. Benieuwd? In dit blog staan dé Top 5 leukste uitjes in Losser. Lees dit blog om erachter te komen wat je écht moet doen wanneer je in Losser bezoekt. Veel plezier😉!

#5: Op bezoek bij de Oude Steenfabriek

Steenfabriek de Werklust in Losser heeft ongeveer 100 jaar ” actief ” bestaan. De exacte datum wanneer het gebouwd is is niet bekend maar het begon allemaal rond het jaar 1900. In 1998 is de steenfabriek officieel gesloten, en 1 jaar later is het meteen als Rijksmonument aangewezen. Het is mogelijk om hier een rondleiding te volgen en het leukste van de rondleiding vond ik toch wel het ritje in de trein wat is aangelegd rondom de kleigroeve. Erg leuk om er een bezoekje aan te brengen en een kijkje te nemen in de geschiedenis van dit unieke Rijksmonument. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie over deze steenfabriek.

Uit in Twente - Op bezoek bij de Oude Steenfabriek

#4: Een hapje en drankje doen bij het eeuwenoude Grand Café Smit

In het hartje van Losser heb je het eeuwenoude Grand Café Smit. Je kunt hier heerlijk een hapje eten, borrelen of op bezoek met het gezin. Er is namelijk ook een speeltuin. Heerlijk dus om te doen wanneer het zonnetje weer aanwezig is. Tijdens het warme weer heb je natuurlijk ook wat afkoeling nodig. Dat komt goed uit! Sinds 2 jaar heeft Grand Café Smit ook een ijssalon aan het café liggen: De Koale Kant. Alles wordt vers bereid. Een echte aanrader om te doen tijdens het warme weer. Klik hier voor de geschiedenis van dit eeuwenoude café.

Uit in Twente - Grand Café Smit Losser

#3 Bezoek Dijk 59 met het hele gezin

Aan de Denekamperdijk in Losser tussen de weilanden vind je Dijk59. Een mooie plek net buiten Losser om even te ontspannen. In 2018 is alles bij Dijk59 verbouwd en vernieuwd. Of je nou aan het wandelen, fietsen of motorrijden bent of dat je vooraf al geboekt hebt om met je kinderen langs te komen voor iedereen is het leuk. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin met onder ander een trampoline, voetbalkooi, springkussen, kabelbaan en nog veel meer. Slecht weer? Geen probleem! Binnen zijn er genoeg andere keuzes om de kinderen te vermaken met kleurplaten, puzzels en meer. Een heerlijke plek om je te ontspannen en een dagje tot rust te komen. Bezoek hier de site van Dijk59.

Uit in Twente - Dijk59 bezoeken met het gezin

#2 Wandelen in de mooie Zandbergen

Dit mooie natuurgebied ligt een paar minuten van het centrum af. Je kunt hier heerlijk door het bos heen lopen. Er is ook een mooie zandvlakte waar je de hond lekker zijn gangetje kan laten doen of je kind met het zand laten spelen. Daarnaast is er ook nog een trimbaan. Deze is verspreid over het hele bos, het zijn korte, maar wel leuke oefeningen om te doen. Weet jij alle oefeningen te vinden?

Uit in Twente - Wandelen in de Zandbergen

p.s. Bezoek de uitkijktoren. Aan de rand van de zandvlakte ( vlakbij de Oelemars ) heb je een 24 meter hoge toren. Durf jij het aan om deze te beklimmen? Bij deze uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over het mooie natuurgebied van Losser én over de Oelemars. Tussen de lente en de zomer en met helder weer kan je zelfs de alfatoren in Enschede zien. 

Uit in Twente - Bezoek de uitkijktoren

#1 Choppertocht door Losser

Uit in Twente op ons meest geboekte voertuig: De Elektrische Chopper! Wil je genieten van de mooie natuur in Losser op een aardige snelheid? Dan is een Choppertocht echt iets voor jou! Op deze chopper scheur je met ongeveer met 25 km/u door de mooie landschappen van Twente heen. Ook krijg je van ons een route mee zodat je de mooiste routes kan rijden in én rondom Losser. Om je route nog completer te maken, bekijk hierboven de 4 andere tips om je choppertocht nóg unieker te maken. Zelf vond ik het leuk om via de Oelemars, achterlangs na De Lutte heen te rijden. Zo kan je stad & natuur heerlijk combineren. Boek hier je choppertocht in Losser en geniet!

Uit in Twente - Chopper huren in Losser

Over Jayden

Jayden is stagiaire bij Actief Twente. Hij verzorgt de Sales & Marketing. Jayden woont al heel zijn leven in Losser, daarnaast is hij ook veel in Losser, hij werkt( naast Actief Twente ), sport en woont daar dus de leukste plekken en tenten kent hij goed. Benieuwd naar Jayden ? Klik dan hier! Wil je een chopper huren maar dan starten vanaf Actief Twente? Klik dan hier!

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp