Klootschiet Kit

Dit oud Hollandse spel kun je nu spelen bij Actief Twente. Wij hebben een mooie klootschietroute uitgestippeld die gaat door het prachtige Twentse landschap. De klootschietkit bevat de benodigde materialen, zoals de kloot, scoreformulier en natuurlijk de spelregels. Tijdens de wandeling kan je er voor kiezen om een bolderkar met gevulde pauzebox met snacks en drankjes mee te nemen

Geschiedenis van het klootschieten

Klootschieten is een volksspel dat veelal in Overijssel, Drenthe en de Achterhoek wordt gespeeld en dat waarschijnlijk vanaf de 13de eeuw wordt beoefend. Het is een werpsport waar je onderhands zo ver mogelijk probeert te gooien (werpen). De kloot waarmee je gooit is een met lood verzwaarde kogel.

Wij hebben in Beuningen (Overijssel) een klootschietvereniging, deze heet KV Beuningen, Klootschietvereniging Beuningen. Vele klootschietverenigingen zijn aangesloten bij de Nederlandse Klootschietbond en deze is weer aangesloten bij het NOC-NSF.

💡Wist je dat: er heuse internationale wedstrijden klootschieten zijn? We hebben zelfs het wereldkampioenschap klootschieten gehad dat gehouden werd in mei 2010 in Denekamp. Er zijn wedstrijden op het veld of op de straat.

**Het kan wel eens zijn dat er een kloot in de sloot komt, kan gebeuren! Voor kwijtgeraakte kloten rekenen wij kosten a € 12,50 per kloot. 

Terug naar de vorige pagina Bekijk alle mogelijkheden
Stuur ons een bericht via WhatsApp