7 dagen per week geopend
Dagje weg in Twente, genieten en beleven

Dagje weg in Twente, genieten en beleven

In Twente is veel te beleven, van de prachtige natuur tot aan leuke festivals en bezienswaardigheden. Ben je op vakantie in Twente of gewoon een dagje? Actief Twente laat je in een korte tijd alle mooie plekjes zien. Ga een dagje weg in Twente.

Bezienswaardigheden genoeg

Voor iedereen is er wel wat te zien in Twente. Een goed voorbeeld hiervan is Landgoed Singraven. Dit landgoed heeft een échte ouderwetse (werkende) watermolen, een kasteel en prachtige natuur. Over het kasteel gaan verschillende verhalen rond dat er vroeger, toen het 10 jaar lang een klooster was, een non levends is ingemetseld omdat deze non met dorpelingen om zou gaan. Er zijn rondleiding beschikbaar door dit kasteel, tijdens deze rondleiding zal de gids je alles vertellen over dit ‘enge’ verhaal. Ook is een rondleiding door de watermolen mogelijk.

Naast landgoed Singraven zijn er nog veel meer bezienswaardigheden wat Twente zo speciaal maakt.

Festivals

Sinds een paar jaar staat Twente ook wel een beetje bekend om zijn festivals. Op koningsdag 2017 was het bekende Kingsland te bewonderen in het Twentse Oldenzaal. Naast dit festival is jaarlijks het zomerse festival Freshtival, en is het bevrijdingsfestival op 5 mei ook een grote trekpleister voor jong en oud.

dagje weg in twente

Kortom

Twente ligt wellicht niet in de randstad, maar er valt veel te beleven. Voor jong en oud is er wat te doen, dus een dagje weg in Twente is zeker niet mis!

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp