Rivier de Vechte

Rivier de Vechte

De Vechte in Duitsland kronkelt als een langgerekt natuurgebied door de hele streek Grafschaft Bentheim. In Nordhorn komen twee rustige zijtakken in het centrum samen. Met een totale lengte van 167 km, stroomt er 107 km van de Vechte in Duitsland. In Nederland wordt deze de Overijsselse Vecht genoemd en deze gaat van het Münsterland in Duitsland naar Zwolle in het Zwarte Water.

Oorsprong Rivier de Vechte

Oorsprong Rivier de Vechte

De Vechte is een regenwaterrivier; dat wil zeggen dat de rivier vrijwel al haar water krijgt van de regen. In de zomer kan het water langzaam kronkelen door het landschap, terwijl het in de wintermaanden kan veranderen in een rivier met een sterke stroming. De oorsprong van de Vechte ligt in het Duitse Münsterland. In de Romeinse tijd was de rivier bekend onder de naam Fectio. De naam De Vecht zou de rivier te danken hebben aan een Duitse prins genaamd Vechtan. Hij zou rond het jaar 400 in de rivier verdronken zijn. Of dat ook daadwerkelijk gebeurd is, dat blijft een mysterie. De Vechte beschikt over rustige en avontuurlijke delen en is daarmee geschikt voor iedereen. Je vaart door een gevarieerd landschap met veel natuur en in het water zijn verschillende vissoorten te vinden. Zoals de snoek, voorn en winde. En als je geluk hebt dan zie je een zeldzaam soort zoals de zeeforel.

Kanoën op de Vechte

Actief Twente biedt 3 kanotochten op de Vechte aan. Zo is er de dagtocht van Quendorf naar Engden. Maar ook voor gezinnen en grote groepen zijn er mooie tochten te varen. Voor meer informatie over de kanotochten verwijzen we jullie naar de onderstaande kano pagina’s.

Stuur ons een bericht via WhatsApp