Rijksmuseum Twente, een historisch dagje weg

Rijksmuseum Twente, een historisch dagje weg

Het Rijksmuseum

Het prachtige Rijksmuseum Twente is voortgekomen uit een initiatief van de textielbaron Jan Barend van Heek. Hij wilde zijn schilderijen onderbrengen in een nieuw Rijksmuseum. Na zijn dood hebben zijn familieleden het museum in stand gehouden. in 1930 is het museum geopend aan de Lasondersingel in Enschede. in het museum hingen ongeveer 140 werken, vanaf de middeleeuwen tot aan de 19e eeuw.

in 1994 is het museum overgedragen aan een stichting, waarvan de directeur van het Rijksmuseum Twente ook de directeur is. in 2000 raakte het museum, niet de collectie, zwaar beschadigd tijdens de vuurwerkramp. Na deze ramp is het museum 2 jaar gesloten geweest voor herstelwerkzaamheden.

Het Rijksmuseum Twente; Bestuderen, presenteren en stimuleren

Dit is de nieuwe missie van het rijksmuseum Twente. In 2012 waar Arnoud Odding de nieuwe directeur werd, is hij direct bezig geweest met de nieuwe missie en visie van het museum. Ze proberen altijd nog om het Rijksmuseum Twente aantrekkelijker te maken en om er verandering in te brengen, zodat het voor iedereen aantrekkelijk blijft om het Rijksmuseum Twente te bezoeken.

rijksmuseum enschede

Monumenten in Enschede

Enschede heeft veel monumenten, zowel in de binnenstad als buiten de stad. Denk hierbij aan verschillende oude historische boerderijen, kastelen, kerken, scholen, woonhuizen en nog veel meer! Bezoek deze mooie monumenten eens per scooter, fiets of solex, dit is zeker de moeite waard. Actief Twente biedt eventueel ook verschillende routes aan in Enschede, maar wat is er nu leuker om je eigen route te rijden in het historische Enschede?!

Kortom; Het rijksmuseum Twente is zeker een bezoekje waard, combineer dit met een scooter, solex of fietstocht en ontdek ook andere delen van Enschede op een leuke manier!

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp