7 dagen per week geopend
Vespa The Dog

Vespa The Dog

Vespa is onze ‘Huishond’ onze ‘Animatiehond’ en onze grootste vriend op kantoor van Actief Twente. Vaak worden wij gevraagd om meer informatie over Vespa. Dus daarom deze pagina met een uitvoerige omschrijving over Vespa! Maar eerst willen we graag even uitleggen waarom je Vespa niet mag voeren.

Waarom mag ik Vespa niet voeren?

Vespa loopt de hele dag bij Actief Twente en wordt de hele dag aangehaald door bezoekers. Op een bepaald moment at Vespa haar eetbak niet meer op omdat ze de hele dag bitterballen, cake, appeltaart etc. kreeg. De kilo’tjes namen toe en ’s avonds moest Vespa veel overgeven. Dus toen hebben we besloten om een kaartje aan haar halsband te bevestigen. En dit werkt! Vespa geniet volop van alle aandacht zonder dik en ziek te worden!

Welk ras is Vespa?

Vespa is een Engelse Springer Spaniël. Een Jachthonden ras. Het ras staat bekend om de goede samenwerking met mensen en kinderen. Ook zijn spaniëls behoorlijk eigenwijs. Daar heeft Vespa the dog ook wel een beetje last van.

Vespa bij Solexen in de bus

Hou oud is Vespa

Vespa the Dog is geboren op 8 juli 2015 in Maasbracht. Vespa was ontzettend klein en schattig toen we haar 8 weken later gingen ophalen in Maasbracht. Vespa komt niet bij een fokker weg maar bij een gezin die een grote liefde voor Springer Spaniël honden heeft en met de honden op jacht ging.

Heeft Vespa een stamboom?

Jazeker een hele lange. Vespa’s echte naam is eigenlijk: Dana of the Brachterfield. Willen we die stamboom doorzetten? Misschien wel. Dus als je nog een leuk reutje voor Vespa weet…. 💘

Hoezo heet Vespa ‘Vespa’?

Nou, wij zochten een naam die bij Actief Twente zou passen. Wij dachten nog aan Scooter of Chopper maar dat vonden we toch niet zo’n leuke naam. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Vespa. Wist je dat Vespa in het Italiaans wesp betekent? Als we Vespa soms zien vliegen door de bossen dan klopt de naam aardig.

Waar houdt Vespa van?

Vespa houdt ontzettend van rennen door de bossen en zwemmen. Vespa zwemt minimaal 1x per week in de Dinkel. Als je een stok gooit wordt Vespa helemaal wild. Maar Vespa’s grootste hobby is Scooter rijden  🛵. Als je de scooter start springt ze direct op de treeplank en wil ze mee op pad.

Vespa de hond op een scooter

Waar houdt Vespa niet van?

Vespa vindt aandacht leuk maar af en toe is ze er ook helemaal klaar mee. Vaak loopt Vespa dan op mensen af die haar aanhalen en een meter voor de mensen loopt ze er met een boog omheen. Ook houdt Vespa er niet van om gewassen en gekamd te worden.

Vespa Engelse Springer spaniel

Slaapt Vespa bij Actief Twente?

Nee hoor, Vespa gaat elke avond in de auto of op de scooter mee naar huis. Daar heeft ze een heerlijke mand waarin ze graag op haar rug in ligt te slapen💤 . 🤣

Vespa de hond slaapt

Wil je meer weten over Vespa vraag gerust een van onze medewerkers!

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp