Carnaval in Twente

Carnaval in Twente

Het grote carnavalsfeest met de carnavals optochten zit er weer aan te komen. De verschillende verenigingen zijn al een tijdje druk aan het werk om de wagens en de pakken voor de loopgroepen tip top in orde te krijgen. Daarom deze week een speciale #carnavalseditie met  #Agendatips van de verschillende carnavals optochten.

Maar voordat ik de #agendatips laat zien, wil ik jullie eerst voorstellen aan de jeugdhoogheden van de verschillende scholen in Denekamp. Zij vertegenwoordigen hun school tijdens dit carnaval en gaan op Rosenmontag strijden om leuke prijzen en een belangrijke bokaal tijdens het kindercarnaval.

De hoogheden:

Agenda Carnavals optochten:

12-2 De grote carnavals optocht in Albergen

Dit is één van de eerste grote optochten in de regio die veel toeschouwers trekt. Hij begint zondags om 12.00 uur. Deze optocht vindt altijd plaats een week voor carnaval op de zondag.

17-2 De verlichte carnavals optocht in Tubbergen

 In Tubbergen is jaarlijks een prachtige verlichte optocht te bewonderen. Verschillende verenigingen uit Twente doen mee met hun mooiste, zelfgemaakte carnavalswagens en prachtige loopgroepen. Deze optocht begint om 19:00 uur.

Tijdens deze optocht zijn alle straten in het centrum afgesloten.

carnaval (1)

18-2  Carnavals optochten in Denekamp en Ootmarsum

Op zaterdag 25 februari barst het carnavalsfeest los in Denekamp én Ootmarsum. Om 14:00 uur starten de wagens hun motoren en rijden ze de prachtigste routes. Deze optochten zijn zeker een bezoekje waard! Jammer genoeg kun je ze niet beide tegelijk bekijken, maar niet getreurd ze zijn op zondag 26 februari zeker van de partij in Oldenzaal.

19-2 De grote Carnavals optocht in Oldenzaal

Eén van de grootste carnavalsoptochten in Twente wordt gelopen in Oldenzaal. Deze bijna 2 uur durende optocht start om 13.00 uur en gaat door de binnenstad van Oldenzaal. Meer dan 130 verschillende verenigingen en wagens komen voorbij. Koud? Dat weten we helaas nog niet, maar van al het dansen op de verschillende carnavalskrakers word je vanzelf warm!

20-2 Kindercarnaval in Denekamp en Oldenzaal

Wat ook veel bekijks krijgt is het kindercarnaval op Rosenmontag. De kinderoptocht in Denekamp start om 14.00 uur bij de kerk en vanuit hier volgen ze een rondje door het centrum van Denekamp. In Oldenzaal start de kinderoptocht ook om 14.00 uur.

carnavals optochten kindercarnaval

Natuurlijk mogen we het carnaval in ons mooie Beuningen ook niet vergeten. Herman Finkers heeft dit op zijn eigen unieke manier verwoord: Bekijk hier het Beuningse Carnavalsfeest 😁

En is de carnaval voorbij?

Dan staat een volgende topper op het programma:

De Twentse Piraten Pubquiz bij Actief Twente.

DE kennisquiz over geheime zenders, piratenhits, je favoriete zangers/zangeressen en natuurlijk Twente!

Wanneer? Op zondag 26 maart!

Hoe laat? 16.00 begint wie

Koop hier alvast je tickets, zodat je het meezingfestijn van het jaar niet mist.

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp