7 dagen per week geopend
Een dag uit het leven van een chauffeur

Een dag uit het leven van een chauffeur

Chauffeur zijn bij Actief Twente? Daar wil ik jullie in deze blog meer over vertellen. Maar om een echte ervaring op papier te zetten, moet je natuurlijk wel een keer een chauffeursrit mee gemaakt hebben. Anders weet je niet waar over je schrijft. Dus zo gezegd, zo gedaan. En afgelopen zondag was het zover en ben ik met een chauffeursrit mee geweest. Lees hieronder mijn verslag.

Chauffeurs ritten

Als chauffeur kun je verschillende diensten krijgen:

Zo kent elke chauffeursrit zijn eigen charmes.

Op weg naar

Onze rit bracht ons naar Thorn. Een klein plaatsje in Limburg waar een tuktuk opgehaald moest worden. Deze was de dag ervoor gebruikt als trouwvervoer. De tuktuk is en blijft een eyecatcher en een spectaculairder entree op je bruiloft kun je niet maken.

chauffeur op weg

Welke informatie ontvang je als chauffeur

Maar voordat we op pad gingen werden we eerst gebrieft over onze rit. En kregen we de ophaalbon met daarop de betreffende informatie voor deze rij klus. Onze informatie bestond uit:

Inmiddels was de Vito (onze bus) vol getankt. En lagen de oprijplaten in de bus. Dus we konden op pad.

Het witte stadje Thorn

Na dikke 3 uur rijden kwamen we in Thorn aan. Het stadje staat bekend om de witgeschilderde huizen, monumentale panden en de geplaveide straatjes. En aan de rand ligt de Kasteelhoeve de Witte Hegge waar de tuktuk en aanhanger stonden. Door middel van de luchtfoto hadden we de aanhanger al snel gevonden en konden we deze bevestigen achter de bus. De tuktuk stond op een andere plek en na een kleine tocht in de tuktuk kwamen we bij de aanhanger aan. Via de oprijplaten reden we vervolgens de tuktuk op de aanhanger. Dit is altijd passen en meten. Je moet zorgen dat je de tuktuk er netjes op rijdt, want je wilt deze niet beschadigen. En natuurlijk is het van groot belang dat de tuktuk goed gezekerd wordt. Dus met sjorbanden en dekens (voor het niet beschadigen) werd de tuktuk grondig vast gemaakt. Zekerheid en veiligheid gaat hier voor alles.

chauffeur het witte stadje Thorn 3

Lunchen

Omdat het nog een hele rit terug was, hebben we eerst een lekkere lunch gehad in het pittoreske dorpje. En daarna vervolgden we onze tocht terug naar het mooie Twente en hebben we de tuktuk weer afgeleverd bij Actief Twente. En het leuke van alles was. Dat er de volgende dag een fantastische mail van het bruidspaar binnen kwam. Ze hadden erg genoten in de mooie tuktuk en waren uitermate tevreden over onze service. Dat is waar we het voor doen. Dus eind goed al goed.

chauffeur lunch

Wat kan Actief Twente voor jou betekenen?

Denk jij nou na het lezen van mijn blog, dat lijkt mij ook wel interessant chauffeur worden bij Actief Twente. Bekijk dan onze vacatures. Of heb je interesse in het huren van een tuktuk of ander voertuig op locatie? Neem dan contact met ons op.

Mijn eerste rit als chauffeur (meer medereiziger) was een hele leuke ervaring. En ik weet dat er een planning achter al onze ritten zit. Maar om het zelf mee te maken komt er toch meer bij kijken dan ik verwacht had. Dus lof voor alle onze chauffeurs en planners.

chauffeur tuktuk

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp