Tips om jouw lieve moeder te verrassen op Moederdag

💕De beste tips om je moeder te verrassen met Moederdag💕

Moederdag, de dag wanneer de rollen een keertje zijn omgedraaid. De dag waar jij je moeder heerlijk in de watten mag leggen in plaats van andersom. Maar wat is nou leuk om te doen of te geven aan je moeder? Wij helpen jou! Lees hieronder de beste Moederdag Cadeau tips!

Waar komt Moederdag vandaan?

De geschiedenis van Moederdag begint in Amerika bij Anna Jarvis. Zij bewonderde haar eigen moeder zo erg dat ze vond dat alle moeders op de wereld wel extra aandacht mogen krijgen op deze dag. Toen moeder Jarvis in 1905 overleed heeft zij een jaar later daarom een General Memorial Day of All Mothers georganiseerd.

De beste tips om jou moeder te verassen met moederdag - Anna Jarvis
Anna Jarvis

Hierna wilde Jarvis elk jaar een ”bewonderingsdag” organiseren. Zij heeft alles op alles gezet en heeft het is haar gelukt in 1914 om van Moederdag een officiële feestdag te maken. Daarna is het 14 jaar later ook naar Nederland gewaaid. Sinds 1928 is Moederdag een officiële Moederdag in Nederland. Benieuwd naar de hele geschiedenis? Klik dan hier!

Eerste Moederdag

Is er iemand in jou omgeving die voor het eerst moeder is geworden? Dan is deze dag éxtra speciaal. Het is misschien nog ietwat vroeg voor de kleine om te beseffen hoeveel zijn moeder om hem geeft, maar dat betekent niet dat je de kleine niet hoeft te verwennen met klein cadeautje. Misschien is het je vrouw, partner of zelfs de eerste Moederdag van een goede vriendin. Verras daarom niet alleen de moeder maar ook haar kleintje!👩‍👦

Mooie bos bloemen bestellenMoederdag - Bos Bloemen

Het kiezen uit zoveel cadeaus maakt het niet bepaald makkelijk 😮. Wat wel een echte aanrader is bloemen bestellen voor je mamsie. Ondanks de corona kan je gewoon nog steeds naar de lokale bloemist heen om dat pérfecte bosje samen te stellen. Maak het de bloemist maar lastig en daag diegene uit om wat leuks en origineels te maken voor jouw moeder!

DIY Scrub

Moederdag - DIY Scrub maken
foto: Holland & Barrett

Hoe leuk is dit? Maak zelf je eigen, fijne lichaamsscrub voor je moeder om als cadeautje te geven. Koop bij Xenos een (glazen) pot die je goed kunt afsluiten en haal vervolgens de ingrediënten voor de scrub in huis. Dan heb je je eigen gemaakte cadeautje om te geven aan je moeder. Erg handig en lekker tijdens het douchen.

Klassieker: Ontbijtje op bed

Een échte Moederdag klassieker: het ontbijtje op bed. Je kunt het zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Doe wat croissantjes in de oven, pers een paar verse sinaasappels en maak een lekker kommetje yoghurt met wat vers fruit. Dit is lekker simpel toch? Houd je van wat meer uitdaging? Klik dan hier om nog meer inspiratie op te doen en jou moeder nog meer verbazen😊. (Pas wel op dat je het niet té bont maakt, dan krijg je zo’n verwachtingspatroon😉🤣)

Maak een memory BoxMoederdag - Memory Box maken

Vind je een fotoalbum niet helemaal geschikt voor je moeder? Geen probleem! Dan kun je ook een memory box maken. Koop een mooie doos, maakt het helemaal in je eigen stijl en doe daar leuke foto’s in waar jullie goede herinneringen aan hebben. Tip: doe er ook nog een klein gedichtje tussen waarom jouw moeder zo belangrijk is voor je. Ze verwacht niet dat er nog iets anders tussen zit, dus ook een erg leuke verrassing voor je lieve moeders.

Inspiratie opgedaan maar nog niet precies wat je wilt? Geen probleem! Wij hebben speciale cadeaubonnen voor Moederdag. Klik hier om te kijken naar onze samengestelde cadeaubon voor jouw favoriete vrouw!

Moederdag bon

Bekijk alle blog berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp