Natura Docet, een belevingsmuseum

Natura Docet, een belevingsmuseum

Natura Docet Wonderryk Twente, een prachtig museum aan de rand van Denekamp. Van oertijd tot braakballen ontleden alles is hier mogelijk. Neem een kijkje in dit natuurhistorisch museum en verbreedt je kennis van dier, plant en mens.

Natura Docet

Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft’, dat is de boodschap dat Natura Docet wil overbrengen naar de medemens. Dit prachtige museum laat zien hoe de natuur zich heeft ontwikkeld in de tijd tussen nu en een eeuw geleden.

Elke zaal een verhaal..

Natura Docet is ingedeeld in verschillende zalen, elk zaal heeft zijn eigen verhaal. Denk hierbij aan de thema’s; Twente door de ogen van, planten en dieren van Twente, de oertijd, Twente bij nacht en de Wonderkamers. Naast verschillende zalen met thema’s hebben ze ook voor elke leeftijd wel wat speciaals, voor de leeftijd 4-12 jaar is er een speciale omgeving waarbij deze leeftijdscategorie kan ‘spelen’ in een digitale omgeving.

Voor de doeners

Voor de mensen die niet lang kunnen luisteren naar eeuwenoude verhalen, is er ook flink wat te doen bij Natura Docet. Wat dacht je van een prachtige wandeling of fietstocht door de natuur rondom dit museum? Voor kinderfeestjes staat dit museum ook open, neem je vriendjes mee naar dit museum en ga met z’n allen op ontdekkingstocht. Sinds een paar jaar is er ook een brasserie geopend, in deze brasserie kunt u heerlijk vertoeven.

natura docet wonderryck

Na een dagje ontdekken, kunt u uw dag compleet maken met een souvenirtje, speciale antzichtkaart, een pakket met Twentse streekproducten, een leuke fiets of wandelroute en nog veel meer uit de winkel van Natura Docet.

Kortom: Natura Docet is een uitje voor het hele gezin, neem je vriendjes/vriendinnetjes mee en geniet van de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden van vroeger.

Tip: Combineer deze dag met een route door de andere kanten van Twente, doe dit bijvoorbeeld per scooter, fiets of ouderwetse solex.

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp