Is jeu de boules het nieuwe kegelen?

Kegelen

Is kegelen nog wel van deze tijd? Om hier antwoord op te geven moest ik wel iets dieper in de materie duiken. Kegelen is een balspel waarbij de deelnemer probeert met een bal 9 kegels, aan het eind van een circa 20 meter lange houten of kunststof baan met een breedte van 30 centimer, om te gooien. Althans zo omschrijft “Wikipedia” het. Verder zegt Wikipedia dat kegelen waarschijnlijk in de 17de eeuw al gespeeld werd. Wat mij betreft een beetje een stoffig spelletje, dat nog wel steeds in Twente gespeeld wordt😃.

kegelen

Bowlen

De hedendaagse variant van kegelen is bowlen. Bowlen is al enige jaren in opkomst en ook erg leuk om te doen met de kinderen. Het voordeel van bowlen is dat jij zelf kunt kiezen welke bal je pakt. Je hebt namelijk zware maar ook minder zware ballen. Dus ook voor de kleintjes onderons is er een bowlingbal die ze kunnen gooien.

Zoek je op internet dan is het aanbod van bowlingbanen erg groot. Het lijkt er op dat bowlen het kegelen voorbij streeft. Bowlen ziet er ook jonger uit en de banen zijn ook meer van deze tijd. Het is meer op de jeugd toe gespitst. En daar komt nu als top alternatief het jeu de boules bij.

kegelen

Hoe zit het dan met jeu de boules

Jeu de boules is op dit moment een topper onder de spellen voor binnen en nu al aan het concurreren met het bowlen. Jeu de boules is een gezelschapsspel dat ook voor jong en oud geschikt is en dat door bijna iedereen al wel eens gespeeld is. Denk maar eens aan je vakantie. Wie heeft er nu niet een jeu de boules setje in huis liggen en neemt die mee op vakantie? Door de enorme opkomst van jeu de boules zijn er nu ook al binnenbanen gerealiseerd waar je dit leuke gezelschapsspel kunt spelen. Wist jij dat Actief Twente jou ook de mogelijkheid biedt om jeu de boules te spelen? Nee! Er liggen op dit moment 2 mooie binnenbanen bij Actief Twente. Heb je interesse? Klik dan op de link om eenvoudig je baan te huren of een arrangement te boeken.

Tot slot: om nog even terug te komen op de vraag: Is jeu de boules het nieuwe kegelen? Ik denk van wel, want het is enorm in opkomst en eenvoudig door iedereen te spelen 😍. Heb jij zin in een spelletje jeu de boules? Kom naar Actief Twente en laat zien hoe goed jij kunt gooien!

kegelen

Deze blog is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft haar blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook haar andere blogs. Wil je nog meer tips voor een winteruitje klik op de link!carolien

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp