Mountainbike

Tocht in Ootmarsum -Vasse

Mountainbike tocht rondom Ootmarsum en Vasse

Mountainbike tocht rondom Ootmarsum en Vasse

Vandaag een mountainbike tocht gemaakt rondom Ootmarsum en Vasse. Super parcours en mooie omgeving. Deze tocht is een ware aanrader voor de beginnende of gevorderde mountainbiker.

De voorbereiding, wat neem je mee?

Zoals bij alles wat je gaat doen is een goede voorbereiding belangrijk. Als je geen ervaren mountainbiker bent dan is het belangrijk om de juiste materialen mee te nemen. Zorg altijd dat je het volgende bij je hebt:

De Kuiperberg, is het startpunt van je mountainbike tocht in Ootmarsum.

Kuiperberg Ootmarsum Mountainbike hurenOp de kuiperberg, net buiten Ootmarsum kun je makkelijk parkeren. We kwamen erachter dat we niet de enige zijn met dit startpunt en parkeer idee. Het is er een komen en gaan van mensen die hun mountainbike achterop de auto hebben. Het is het perfecte startpunt. Je kunt hier rustig parkeren en je hebt alle ruimte om je klaar te maken voor de tocht. Hier een link naar de parkeerlocatie.

De route

Mountainbike ootmarsum vasse hurenDe mountainbike ronde is uitgezet met bordjes. De witte vierkante bordjes hebben het bekende moutainbike symbool: twee rondjes met een driehoekje. Het driehoekje geeft de richting aan waar je naartoe moet fietsen. Er zijn eigenlijk twee verschillende routes. Af en toe zijn er bordjes met een wit driehoekje, dit is een afkorting of een minder moeilijk stuk. Je hebt dus zelf de keuze of je intensief gaat mountainbiken of dat je het kalm aan doet.

De route is 42,8 km en goed aangegeven. De route bevat veel bospaden en leuke bruggetjes en schans(jes). Wanneer je geen geopende mountainbiker bent is het geen enkel probleem. Er zitten leuke ‘eenvoudige’ elementen in. De afstand kan voor een beginner wel aan de lange kant zijn. Wij hebben zelf de route op sommige stukken afgekort. De mountainbike route begint in Ootmarsum en gaat via Vasse naar Mander, door het Springendal naar het natuurgebied De Mosbeek.

MTB route ootmarsum Vasse MountainbikeDe route is hier te vinden of als GPS te downloaden. Wij hebben geen telefoon of navigatie gebruikt. De route was perfect aangegeven en onderhouden. Onderweg kwamen we nog een aantal vrijwilligers tegen die het pad onderhouden. Met bladblazers wordt het pad bereikbaar gehouden.

Pauzeren in Vasse, tijdens corona is de supermarkt de perfecte stop

Onderweg hebben wij gepauzeerd in het Centrum van Vasse. De mountainbike hebben we geparkeerd en in de plaatselijke supermarkt hebben we een broodje en water gehaald en we zijn lekker op het bankje in het dorp gaan zitten.

Kan ik een mountainbike huren om in Ootmarsum te mountainbiken?

Vanuit Actief Twente is het net te ver fietsen om te route op te pakken. Je moet dus met eigen auto naar de kuiperberg rijden of daar je mountainbikes laten bezorgen. Je kunt je fietsen ophalen bij Actief Twente en daar een fietsendrager huren en zo met je eigen auto naar Ootmarsum rijden. Je kunt ook je mountainbikes laten bezorgen op de Kuiperberg om ze vervolgens daar in te leveren.

Actief Twente heeft Cannondale moutainbikes in de verhuur of je kiest voor een elektrische moutainbike.

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp