Suppen op de Dinkel, wat een avontuur

Afgelopen week was het zover. We kregen onze nieuwe supplianten binnen, 15 stuks in totaal. Keurig verpakt in dozen en elke doos voorzien van een handpomp. Een handpomp klinkt leuk maar voor 15 planken wordt het toch iets teveel van het goede. Misschien kun je wel stellen dat de sportieve activiteit in het opblazen van de sup planken zit 🤣.

De voorbereiding

Op een zonnige zondag in September hebben we ons laten afzetten bij Keet’n Zwart in De Lutte om te beginnen aan onze suptocht over de Dinkel. Het te water gaan is eenvoudig. Nadat je de bevestiging om je enkel hebt gedaan is het een kwestie van op de knieën gaan zitten op de plank en langzaam in staande positie komen. Als je eenmaal staat merk je dat het board stabiel is en dat je op zich goed je grip kunt houden en als je geen gekke dingen doet je blijft staan.

De Dinkel, de mooiste rivier van Nederland

Ik heb wel vaker op de Dinkel gevaren, met kano’s maar met een subplank was toch een hele nieuwe belevenis. De Dinkel leent zich eigenlijk super voor een Subtocht, tenminste als het water hoog genoeg staat. Over het algemeen is de Dinkel een

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp