Vliegveld Twente, prachtige evenementenlocatie

Vliegveld Twente, prachtige evenementenlocatie

Vliegveld Twente is de perfecte locatie voor allerlei verschillende evenementen. Maar dit is niet altijd het geval geweest. Sinds 1 januari 2009 is het vliegveld voor al het militaire- en burgervliegverkeer gesloten. Er worden verschillende uitzonderingen gemaakt voor lokale vluchten maar over het algemeen worden de loodsen en het terrein gebruikt voor evenementen. Wil je meer weten over het vliegveld lees dan snel verder.

vliegveld twente

Geschiedenis vliegveld Twente

In 1910 maakte Twente voor het eerst kennis met de luchtvaart. Dit door een demonstratie vlucht door een Belgische piloot. Pas 21 jaar later werd de vliegbasis officieel geopend op 29 augustus 1931. Een jaar later landde er een Zeppelin op de vliegbasis, op dit evenement kwamen 32.000 mensen af. Vlak voor de 2e Wereldoorlog werd het vliegveld onklaar gemaakt door de hele landingsbaan open te halen met ploegen. Dit had alleen weinig effect aangezien de Duitsers in hoog tempo het hele vliegveld opnieuw opgebouwd en uitgebreid hadden. Dit waren de belangrijkste delen van de geschiedenis van vliegveld Twente.

Evenementen vliegveld Twente

Op dit moment is vliegveld Twente veel in gebruik voor evenementen. Je kunt er bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten, zakelijke meetings en allerlei verschillende outdoor activiteiten organiseren. Dit is allemaal mogelijk doordat het vliegveld veel verschillende grote loodsen heeft. Ook ligt er rondom het vliegveld een grote lap grond, deze kan gebruikt worden voor verschillende activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld racen over de landingsbaan of een stormbaan afleggen. Kortom als je ergens een goede locatie voor nodig hebt kan vliegveld Twente deze locatie bieden.

Voor meer informatie kijk dan hier op de site van vliegveld Twente

Vervoer vanuit Actief Twente

Voordat het vliegveld Twente een vliegveld werd, was het een prachtig landgoed. Doordat het vroeger een landgoed was met verschillende soorten struiken leven er nu maar liefst 27 verschillende vlinder soorten. Verder is er rondom het vliegveld een mooie natuur waar je prachtig kunt wandelen of fietsen. Om bij het vliegveld te komen bieden wij bij Actief Twente de oplossing voor jou. Huur bijvoorbeeld een chopper waarmee je met alle collega’s naar het geplande personeelsfeest gaat. Of ga samen met je vrienden op een fiets een hele dag de omgeving ontdekken.

Boek je voertuig hier!

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp