Lees onze 5 tips over de leukste uitjes in Oldenzaal

Oldenzaal - Stedke Van Plezeer

De 5 leukste uitjes in Oldenzaal

De 5 leukste uitjes in Oldenzaal

Oldenzaal, de feeststad van Twente en de meest centrale stad van Twente. Oldenzaal is een stad, niet een grote stad…maar toch… een leuk stadje! Oldenzaal staat bekend om de grootste carnavalsoptocht boven de rivieren. Jaarlijks rond carnavalstijd trekt heel Twente naar Oldenzaal, de Boeskoolstad om daar carnaval te vieren. Maar Oldenzaal heeft meer te bieden. Wanneer je op vakantie bent in Twente zul je ongetwijfeld door Oldenzaal rijden of al fietsend het buitengebied van Oldenzaal aan doen. Daarom hebben wij de 5 leukste uitjes in Oldenzaal op een rijtje gezet.

#5 Bezoek de Sauna Saré. Het uitje in Oldenzaal

Uitje in Oldenzaal Sauna Sare HulsbeekWaarom naar de sauna gaan als je op vakantie bent? Omdat het ontspanning is. En helemaal bij Sare. Sauna Sare ligt middenin de natuur op het Landgoed Het Hulsbeek.  Sare richt zich niet op het massa publiek. Het is een sauna die zich richt op het iets luxere segment. Dus wil je ontzettend ontspannen tijdens je bezoek in Twente, dan is Sauna Saré een van de uitjes in Oldenzaal. Meer info? check de website van Saré.

#4 Beklim de Plechelmus

Plechelmus OldenzaalWe kunnen een heel verhaal gaan vertellen over de geschiedenis van Oldenzaal: hoe belangenrijk Oldenzaal vroeger was en hoe het bisdom van Utrecht en Münster aan het strijden waren om Oldenzaal. Dat verhalen laten we hier even achterwege maar het feit blijft dat Oldenzaal een echte Basiliek bezit. Dit imposante gebouw is te beklimmen en geeft je een mooi uitzicht over Oldenzaal. De entree tickets zijn verkrijgbaar bij de Tourist info Oldenzaal. De basiliek is te beklimmen van maandag t/m zaterdag om 14:00 uur. Wil je meer over de geschiedenis van Oldenzaal en de Plechelmusbasiliek weten check dan de canon van Nederland.

#3 Ontdek Oldenzaal op een Elektrische Chopper

Chopper huren Oldenzaal Ter StegeVanuit onze locatie in Beuningen, op 5 kilometer afstand van Oldenzaal kun je een leuke tocht maken met een Elektrische chopper. Met de chopper die 25 km/u rijden ben je zo in Oldenzaal. Via een route door het buitengebied van De Lutte doe je Oldenzaal aan. De Grote Markt in Oldenzaal is de plek om een pauze te houden. Oldenzaal is gelegen op een stuwwal en dat zie je ook in het landschap als je naar Oldenzaal rijdt. Het is heuvelachtig en je hebt mooie vergezichten. Meer info check hier de mogelijkheden.

#2 Gezellig op het terras op de Grote Markt

Bierlokaal De Engel Oldenzaal Grote MarktDe grote markt in Oldenzaal is één van de meest gezellige terrassen in Oldenzaal. Aan de markt vind je ook Bierlokaal de Engel. Met meer dan 120 verschillende bieren en 15 bieren op de tap is De Engel de plek voor een gezellige avond of middag op het terras 🍻. Probeer ook absoluut het eigen bier van het cafe: De Witte Engel! Bekijk hier de bierkaart van Bierlokaal de Engel in Oldenzaal. Bij mooi weer zitten de terrassen in Oldenzaal snel vol. Het terras van Hotel Ter Stege in Oldenzaal is ook een goede keuze! Dus een tip: Begin vroeg 🤣.

#1 Mountainbiken op het Hulsbeek, absoluut een van de leukste uitjes in Oldenzaal

Zin in actie? Ga dan mountainbiken op het Hulsbeek 🚵. Het uitgezette parcour is een ware uitdaging. Het is een parcour geschikt voor de beginner maar ook voor de gevordere mountainbiker. Het MTB parcour is 7,3 km en heeft veel technische elementen en daarom een van de leukste uitjes in Oldenzaal. De baan wordt onderhouden door vrijwilligers, dus de baan ligt er goed bij. Een tip: daal af via de inmiddels beroemde wall-ride! Meer informatie over de route vind je hier. De route kun je beginnen bij parkeerplaats 4 op het Hulsbeek. Heb je zelf geen mountainbike huur eenvoudig bij ons een mountainbike. Je kunt dan de mountainbike ronde rijden om Oldenzaal waar het parcour op het Hulsbeek onderdeel van uit maakt.

Mountainbiketocht

Nog meer leuke uitjes in Oldenzaal?

In Oldenzaal is nog veel meer te beleven. Check de site van de tourist info Oldenzaal

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp