Herberg Drostes in Tubbergen

Herberg Drostes in Tubbergen

Het verhaal van Droste’s!

dagje weg in twente

In 1928 is de opa van Harald Droste begonnen met een klein café met kruidenierswinkeltje genaamd De Viersprong. Harry Droste, de vader van Harald, nam dit begin jaren 60 over en trouwde met Lida. Lida kon lekker koken en begon een restaurant naast het café. Na hiermee zeer succesvol te zijn geweest starten ze in 1976 met de eerste hotelkamer bij het bedrijf, Drostes in Tubbergen. Alle 4 de kinderen kinderen kiezen voor de hotelschool en als oudste neemt Harald het bedrijf over in 1990. Het is dan nog steeds een café met 10 hotelkamers. 

Harald, die dan net terugkomt uit Amerika, begint het bedrijf gelijk te veranderen in een hotel en restaurant. Zoals hij gewend was vanuit de wereld van de hotelschool, de vele stages en de Ritz-Carlton hotel in Boston waar hij de laatste twee jaar gewerkt had. Maar naar een aantal jaren komt hij er achter dat dit hem weliswaar geld oplevert, maar niet gelukkig maakt! Hij vindt “plezier in het werk” belangrijker en merkt dat plezier voornamelijk komt uit de mensen waarmee je werkt en de gasten die waarderen wat je doet.

Het voormalige café De Viersprong is nu een wat eigenzinnige en hippe Herberg Drostes in Tubbergen, waar alles draait om lekker eten en drinken en om de mensen natuurlijk.

Meer opties voor hotels

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp