Op zoek naar echte houten klompen? Dan ben je bij klompenmakerij Koop aan het goede adres!

Op zoek naar echte houten klompen? Dan ben je bij klompenmakerij Koop aan het goede adres!

Klompenmakerij Koop, een familiebedrijf dat al 4 generaties lang houten klompen maakt!

Graet’s Koop

Richte in 1900 het familiebedrijf op. Hij maakte zijn klompen in een kleine klompenmakerij en die bevindt zich nog steeds op de huidige plek. Het bedrijf bestaat inmiddels al meerdere generaties en op dit moment wordt het gerund door Marjo Pouwels-Koop en haar man Remon.

Wist jij dat ze bij Klompenmakerij Koop nog steeds het oude ambacht beoefenen? Het maken en schilderen van de klompen is nog steeds handmatig. Bezoek je op de woensdag of zaterdag het museum, dan is de kans groot dat je nog even kunt kijken hoe ze de klompen maken.

Tip! Als je klompen koopt, koop ze dan liever iets te groot.

klompenmakerij koop

Museum

Het museum is zeker een bezoekje waard. In het voorjaar van 2020 hebben ze het museum van Klompenmakerij Koop vernieuwd. Wat kun je verwachten in het museum? Ze hebben een film waarin je uitleg krijgt over de geschiedenis van de houten klomp en de familie Koop. Tevens laat de film zien hoe de klompen tegenwoordig gemaakt worden.

Verder vind je in het museum de machines die vroeger maar ook nu nog de klompen maken. Aan het einde van de tour zie je de handgereedschappen die gebruikt worden.

Je kunt elke dag langs komen om een kijkje te nemen in de klompenmakerij, maar wil je een rondleiding met uitgebreide uitleg? Maak dan een afspraak met Klompenmakerij Koop. Ben je met een grote groep? Geen probleem ook hiervoor ben je bij hun aan het juiste adres.

Je vindt Klompenmakerij Koop in De Lutte, aan de Lossersestraat 72.

Tip 🚗!

Wist je dat wij ook routes hebben die langs of in de buurt van Klompenmakerij Koop komen. Tijdens de autorally Duitsland heb je de mogelijkheid om een stop te maken en het bedrijf te bezichtingen. Boek hier eenvoudig de autorally.

Ben je dus op zoek naar een oeroud Hollands ambacht, dan is Klompenmakerij Koop zeker een bezoekje waard. En vergeet niet om een paar mooie klompen te kopen!

klompenmakerij koop autorally

Deze blog is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft wekelijks nieuwe blogs. Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook haar andere blogs. Wil je nog meer tips voor leuke uitjes klik dan op link!

carolien

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp