Fietsapps en gadgets!

Wat zijn de beste?

Welke fiets apps en gadgets gebruikt Robert-jan (tips!)

Welke fiets apps en gadgets gebruikt Robert-jan (tips!)

Mountainbike ootmarsum vasse hurenAls ik ga fietsen (lees mijn mountainbike blog) dan gebruik ik altijd fiets apps of navigatie systemen. Dit fietst altijd een stuk fijner vind ik. Je hoeft niet bij elk kruispunt af te vragen welke keuze je maakt. Je weet vooraf exact hoe lang je gaat fietsen en onderweg hoef je je geen zorgen te maken of je te ver weg bent van je beginpunt. Er zijn een aantal apps en gadgets waar ik niet zonder kan. Hieronder vind je mijn favorieten

#1 op de racefiets of mountainbike de beste! Strava

Ik denk dat ik de meeste fietsers niet hoef uit te leggen wat het voordeel van Strava is. De beste functionaliteit is de route functie. Hiermee kun je van vrienden routes bekijken en fietsen (hiervoor moet je wel betalen, maar het is de moeite waard). Daarnaast kun je je ook aansluiten bij ‘clubs’. Dit zijn gebruikers in je gebied die je kunt volgen of mee kunt afspreken. Strava is ideaal voor zowel de racefiets en mountainbike.

#2 Komoot, leg al je recreatieve ritten vast en ontdek een onbekend gebied

Komoot app fietsroutes op vakantieMisschien heb je er nog niet van gehoord maar deze fiets app is koning! Deze Duitse app is je grootste inspiratiebron als je op vakantie bent of wanneer je in een onbekend gebied op pad wilt. Er staan routes in van andere gebruikers die je kunt gebruiken. Komoot is geschikt voor Recreatief fietsen, wandelen, mountainbiken, racefietsen, of hardlopen. De app is gratis maar als je h’m echt wilt gebruiken dien je een kaart aan te schaffen maar daar heb je dan levenslangs toegang toe.

#3 Wikiloc, wanneer Komoot geen routes heeft…

Wikiloc doet eigenlijk hetzelfde als Komoot. Persoonlijk vind ik wikiloc iets rommeliger en ben ik meer fan van Komoot. Maar omdat beide apps users based zijn ben je afhankelijk van routes die gemaakt zijn door gebruikers. Zo kan het voorkomen dat in een bepaald gebied geen routes in Komoot staan maar wel in Wikiloc. Wikiloc is een betaalde app. Je betaald een relatief klein bedrag voor een jaarlidmaatschap.

#4 Garmin Edge, ff snel fietsen de Garmin regelt de route

Moutainbike lutterzand Garmin edgeJe kunt de Garmin Edge gebruiken samen met de app van Garmin om je activiteiten bij te houden maar daarvoor gebruik ik de Apple Watch met hartslag meter. Ik gebruik de Edge voor de routes en de point-to-point navigatie op je stuur. Je bevestigd de Garmin op je stuur en je geeft aan hoe lang je rondje moet zijn. De Edge stelt je drie routes voor waaruit je kunt kiezen. De voorstellen zijn gebaseerd op populaire wegen die veel worden gefietst door andere gebruikers. Je kunt de Garmin Edge instellen op Mountainbiken of op Racefietsen.

#5 Apple Watch, je wilt ’s avonds je trainingsringen vol hebben

De Apple Watch maakt je sportieve activiteiten inzichtelijk en meetbaar. Je stelt in hoeveel calorieën je op een dag wilt verbranden en ringen maken je vooruitgang inzichtelijk. Doordat je ringen prominent aanwezig zijn streef je er constant naar om je ringen vol te krijgen met sportieve activiteiten. Het maakt een game van je sport activiteiten, je kunt alle sportactiviteiten instellen op de watch. De Watch meet je hardslag en snelheid en op basis hiervan krijg je een goed beeld van je vooruitgang. Handig is ook dat je Apple Watch te koppelen is aan je Strava account.

mountainbike ootmarsum en vasse Watermolen Bels

Carolien Bruns

Geschreven door

Carolien Bruns

Dit blog bericht is geschreven door Carolien Bruns. Zij schrijft blogs voor Actief Twente. Nieuwsgierig geworden? Lees ook haar andere blogs.

Lees alle berichten van Carolien Bruns

Gerelateerde berichten

Bekijk alle berichten
Stuur ons een bericht via WhatsApp